Ciutat

ERC i la CUP demanen la compareixença del president de Correus al Congrés per la vaga a Sabadell

Un carret de Correus durant un repartiment a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Els grups d'ERC i la CUP han registrat una petició de compareixença del president de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, Juan Manuel Serrano, al Congrés. Volen que doni explicacions a la comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de la cambra baixa sobre el conflicte laboral amb una unitat de Sabadell, motiu pels quals els treballadors estan en vaga indefinida.

Els empleats protesten per la manca de contractació a l'empresa i reclamen "una investigació i depuració de responsabilitats per greus irregularitats" en l'entrega de notificacions administratives.

Han advertit que hi ha uns 70.000 veïns que estan sense servei postal des de fa un mes i que les protestes s'aniran estenent en els propers dies en altres municipis com Terrassa o Reus, fins a afectar al voltant de 300.000 persones.

El passat 22 d'abril, els treballadors van denunciar davant d'Inspecció de Treball la desviació de càrrega laboral al seu centre. Segons va detallar la CGT, la inspectora de guàrdia es va desplaçar fins el centre per recollir dades sobre aquesta situació, que els empleats van qualificar de fraudulenta i van advertir que vulnerava el dret de vaga.

Concretament, acusaven l'empresa de contractar sis persones per cobrir el buit pel que fa a missatgeria i paqueteria per l'aturada dels treballadors, que reclamen incrementar el nombre d'efectius dels disset actuals als 26 que li pertoca a la unitat per càrrega de feina.

Els treballadors de Correus en vaga reben el suport d'ERC, Junts, CUP i comuns al Parlament

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top