Ciutat

El coronavirus frena en sec a Sabadell: els casos cauen a la meitat

El nombre de casos de coronavirus a Sabadell s'ha reduit més de la meitat en les últimes dues setmanes

La Rambla de Sabadell, durant la primera onada de la pandèmia / LLUÍS FRANCO

El nombre de casos de coronavirus a Sabadell s'ha reduït més de la meitat en les últimes dues setmanes. Concretament, un 54,05% entre el 19 d'abril i el 3 de maig, quan es va passar de 481 positius setmanals a 221.

Les xifres de la pandèmia van a la baixa des del 12 d'abril i, pràcticament un mes després, segueixen en aquesta tendència sobretot gràcies a l'avenç de la campanya de vacunació. El 31,4% de sabadellencs ja ha rebut una dosi de la vacuna contra la Covid, mentre que el 15% ja estan immunitzats amb les dues, segons les dades del Departament de Salut.

Actualment la malaltia ja no està en fase d'expansió, tal com reflecteix la taxa de velocitat de reproducció de la pandèmia (Rt), que és de 0,69 punts i si superés l'1 sí que estaria en creixement. El risc de rebrot també segueix disminuint, situant-se ara a 190 punts després de caure en picat des del 13 d'abril quan aleshores era de 650 punts. Una altra dada que reflecteix una millora en la situació pandèmica és la positivitat mitjana de totes les proves diagnòstiques de la Covid-19, actualment del 3,76%, per sota del 5% que és el màxim recomanat abans no s'han de prendre noves mesures perquè significaria que creixerien els casos.

Menys ingressats a l'UCI

També milloren les dades del Taulí. A l'hospital sabadellenc aquest dijous hi havia 78 pacients ingressats per coronavirus, dels quals 60 a planta i 18 a l'UCI. Després de setmanes en què el nombre d'hospitalitzats a les cures intensives s'havia estancat a la trentena, en les dues setmanes que van del 22 d'abril al 6 de maig la reducció ha estat del 41,94%, passant de 31 a 18.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top