Oci i cultura

Campus d’astronomia: passar el juliol mirant al cel

L'estiu permet fer albiraments des de l'exterior de l'observatori / VICTÒRIA ROVIRA

L’Agrupació Astronòmica de Sabadell torna a organitzar el seu Campus d’Astronomia aquest estiu. Són cursos d’estiu intensius, pensats per a tots els públics i també molt convenients per fer el TDR de batxillerat. Tindran lloc per setmanes, entre el 5 i el 30 de juliol. 

A la part teòrica s’explica com són els astres que s’estudien i els fenòmens físics que hi ha darrere. I a la part pràctica s’explica com és i com funciona un observatori astronòmic, com es fan imatges i com s’obtenen dades científiques. Els alumnes fan una sessió pràctica a l’observatori.

Bocabadats al balcó: els satèl·lits ‘Starlink’ també van il·luminar el cel de Sabadell

Cada campus dura una setmana i es pot fer tant on-line (per Zoom, de 9 h a 10.30 h i d’11 h a 12.30 h) com presencial (de 17 h a 18.45 h i de 19.15 h a 21 h, a més d’una nit d’observació). Podeu consultar els horaris al seu web.

Casal de Robòtica

D’altra banda, l’Astronòmica també recupera el seu Casal de Robòtica, que està dedicat a la programació de jocs i a la creació d’apps, per a joves a partir de 12 anys. Tindrà lloc del 28 de juny al 30 de juliol, en horari de 9 h a 13 h.

L’estiu permet fer albiraments des de l’exterior de l’observatori / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top