Publicitat
Diners

El Banc Sabadell vol vendre el seu negoci andorrà a MoraBanc

El Banc Sabadell (BS) estudia la venda del seu negoci bancari al Principat d’Andorra a MoraBanc, grup bancari fundat l’any 1952 i propietat de la família Mora, negociacions que ambdues entitats financeres ja han comunicat al seus respectius supervisors.

“Aquestes converses -explica al respecte César González-Bueno, conseller delegat del BS- s‘emmarquen en la nostra estratègia de centrar la nostra activitat de negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador com per les condicions econòmiques plantejades”.

Si s’arriba a materialitzar l’operació, és previst que s’inclogui el dret dels accionistes minoritaris a adherir-s’hi en els mateixos termes i condicions que acordin ambdues entitats.

El BS està present a Andorra a través de BancSabadell d’Andorra, entitat constituida l’any 2000 fruit de la aliança amb un consorci d’empresaris andorrans. El 51% del capital de la societat pertany al Sabadell i la resta, a uns 800 accionistes particulars del país andorrà.

QUOTA DEL 20%

Actualment, BancSabadell d’Andorra gestiona uns recursos totals -de balanç i fora de balanç- de 1.830 milions d’euros, assolint el seu volum de crèdits els 426 milions. La ràtio de solvència CET1 de l’entitat és del 20,4% i el ROE, del 10,5%.

La seva quota de mercat -BancSabadell d’Andorra està present a totes les parròquies del país- és propera al 20%, comptant amb 7 oficines i una àmplia xarxa de caixers automàtics que donen servei un 23% dels particulars i un 32% de les empreses andorranes.

MoraBanc, una de les principals entitats financeres d’Andorra, té com a president, des del mes d’abril, Joan Maria Nin, que fou conseller delegat del BS i ma dreta de Josep Oliu.

Com és el cas de MoraBanc, BancSabadell d’Andorra està considerat un banc sòlid, amb una elevada solvència i molt arrelat al territori. En un moment de transformació econòmica i financera del país, MoraBanc vol seguir creixent en ingressos i beneficis amb la compra de la filial del Sabadell.

MoraBanc, que gestiona més de 8.000 milions d’euros en recursos de clients, passaria a sumar-ne més de 9.800 milions amb BancSabadell d’Andorra.

Publicitat
Comentaris
To Top