Oci i cultura

Impaktes Visuals: l’epicentre de l’art urbà renova la cara

Vicenç Ferreres, a la nova escala corredissa / VICTÒRIA ROVIRA

Aprofitar els dies estranys de la pandèmia per fer una sacsejada al local. Aquest és l’esperit de la reconfiguració de la galeria i botiga Impaktes Visuals (carrer de Sant Francesc, 15), regentada pels grafiters Werens i Vicenç Ferreres. 

La zona expositiva canvia de lloc i passa d’ocupar el fons del local a un hall ple de claror. “Les parets són més amples i ens permeten penjar-hi obres de grans dimensions”, explica Ferreres, com una de les virtuts de la reorganització. “També guanya visibilitat i amplitud per al públic”, afegeix.

El que abans era la sala d’exposicions alberga diversos taulells de la botiga, mentre que l’antic mostrador és ara una gran prestatgeria amb centenars d’esprais de colors. Hi han incorporat una escala corredissa, per accedir als pots de pintura de més alçada.

Altell on HAN configurat la zona 'chill out' / VICTÒRIA ROVIRA

A més, han reformat l’altell, on han perdut pes la venda de roba i l’ha guanyat el que anomenen el chill out. “Aquí tenim els expositors de revistes i llibres sobre street art. I també un sofà, per tal que la gent pugui estar-s’hi una estona mirant-los”, explica Ferreres.

De fet, com que algunes són edicions cares, l’objectiu també és que puguin ser consultables pels més joves, sense haver de comprar-los obligatòriament. “Cal fer pedrera”, apunta Ferreres. Tant és així que Impaktes Visuals és l’epicentre de l’art urbà a Sabadell. 

Morcky i Nemo

La nova cara d’Impaktes Visuals ha estat estrenada amb una doble exposició dels artistes italians Morcky i Nemo. El primer és un artista que ve del món del lettering i el còmic. Està caracteritzat per fer una gran taca blanca, inicial, i després un bombing molt ràpid. Posteriorment, amb la línia va resseguint el personatge.  

Obra de Morcky / VICTÒRIA ROVIRA

Pel que fa a Nemo, modifica rodets de pintura, tot retallant lletres i donant-hi formes, per tal de fer llargues sanefes a murs exteriors. A la mostra també exposa quadres amb tècnica mixta de collage, dibuix i estampació tipus segell.

De fet, tots dos surten junts a fer aquestes intervencions de carrer. Ara s’han retrobat i han batejat aquesta exposició conjunta, tot i que alhora doble, com a Andante. “Un caminar conjunt”. 

L'etiqueta de la cervesa, un nou llenç per a Werens

Obra de NEMO / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top