Ciutat

Salut sosté que els llits enretirats de l’Hospital Temporal del Vallès estaven “obsolets”

Salut ha enretirat llits de la Pista / V. ROVIRA

La transformació de l’Hospital Temporal del Vallès en un centre de vacunació massiva ha deixat imatges controvertides. Durant el procés de condicionament del recinte, operaris i maquinària han destruït alguns dels llits que hi havia fins ara a la Pista Coberta d’Atletisme, preparada des de la primavera passada per acollir possibles ingressats de Covid.

Com a reacció, l’Ajuntament de Sabadell ha demanat a Salut que especifiqui la destinació del mobiliari hospitalari i ha demanat que es reutilitzi per cobrir necessitats sanitàries.

/ V. ROVIRA

Salut ha matisat que la majoria de llits retirats de l’Hospital Temporal del Vallès s’estan traslladant a un magatzem central que acollirà tot el material dels hospitals temporals muntats arreu de Catalunya. Alguns dels llits que estaven en millor estat, afegeixen, ja s’havien enviat prèviament a l’Hospital de Sabadell i a altres centres del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí.

VÍDEO: Desmunten l’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell

Segons justifica Salut, el Parc Taulí va aprofitar els llits que va rebre de la Pista en bon estat per substituir aquells que va considerar que estaven “més obsolets” dels seus centres. Aquests llits més vells es van enviar una altra vegada a la Pista Coberta d’Atletisme, “per si haguessin fet falta en cas d’un repunt de la pandèmia”. Així doncs, el departament recalca que els llits que “s’estan retirant definitivament” són aquests, els que estaven més desgastats.

/ V. ROVIRA

/ V. ROVIRA

Vacunació massiva, a partir de l’1 de juny

Salut preveu que els treballs d’adequació de la Pista Coberta d’Atletisme s’allarguin durant dues setmanes, fins a poder posar en marxa el centre l’1 de juny, “sempre que hi hagi disponibilitat de vacunes”. D’aquesta manera, es donarà cobertura a la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, que comprèn els municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

La previsió de la Generalitat és que, dies després de l’obertura, augmenti el ritme de vacunació a mesura que “tots els circuits funcionin correctament”, fins a poder administrar entre 5.000 i 6.000 dosis diàries, si n’arriben.

La proposta inicial de Salut és obrir de dilluns a diumenge, de les 8 h a les 20 h, amb la possibilitat d’ampliar la franja horària fins a les 22 h, en cas que sigui necessari. L’equipament disposarà inicialment de sis mòduls de vacunació, zona de recepció i acreditació, zona d’observació per a després de l’administració de la vacuna i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Comentaris
To Top