Publicitat
Ciutat

Sabadell posa a prova un autobús 100% elèctric

/ LLUÍS FRANCO

Transports Urbans de Sabadell (TUS) i l'Ajuntament de Sabadell han posat a prova un vehicle elèctric que en un futur podria incorporar-se a la flota d'autobusos urbans. De moment, però, només s'està valorant la seva viabilitat i Ajuntament està analitzant el cost, el rendiment i la vida útil del vehicle. El tinent d'alcaldessa de cohesió territorial i desenvolupament urbà, Jesús Rodríguez, però, ha posat de relleu els seus avantatges: "No només té un disseny futurista, també evoluciona cap a una tecnologia més sostenible i que millorarà la qualitat de l'aire", sosté.

Es tracta d’un vehicle cedit per l’empresa fabricant, el Irizar Group. És el model ie tram, de 12 metres de longitud, amb una capacitat de 28 seients. Té un motor elèctric amb una potència de 180 kW i bateries de tecnologia d’ió liti de 350 kWh de capacitat. Les bateries d'aquests vehicles ja garanteixen una autonomia de fins a 400 quilòmetres i amb un consum de 100 Kw cada 100 quilòmetres. "La vida útil és d'uns 8 anys", destaca el gerent de TUS, Xavier Cañadas. El autobús, de moment, no s'incorporarà a la flota: Ajuntament i TUS, de moment, estudien la seva viabilitat

Ara per ara, el 43% de la flota de TUS (28 vehicles) està formada per vehicles híbrids. "Ara donem un pas més i farem estudis amb vehicles elèctrics i de gas", destaca Rodríguez. Aquest vehicle té un cost de pràcticament 500.000 euros, respecte els 350.000 euros dels híbrids.

Fa un any que s'estan duent a terme proves amb diferents models d’autobusos amb tecnologia 100% elèctrica, de zero emissions, per avaluar les condicions de les bateries i la seva càrrega i manteniment. La incorporació progressiva d’autobusos elèctrics a les ciutats permetrà avançar cap a un model de mobilitat lliure d’emissions i de sorolls.

/ Lluís Franco

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top