Ciutat

Plataforma per la Llengua denuncia un “abandonament” del català per part de l’Ajuntament

Façana de l'Ajuntament de Sabadell / D.S.

La Plataforma per la Llengua Vallès Occidental ha denunciat “l’abandonament” de la llengua catalana per part de l’Ajuntament de Sabadell. Segons han comunicat a través de les seves xarxes socials, avui s’han reunit amb la síndica de greuges de Sabadell, Eva Abellan, per denunciar-ho.

Fonts de la plataforma critiquen que “es produeix una vulneració de diversos articles” de la Normativa d’Usos Lingüístics” i que han trobat que “a determinats barris, es feia la comunicació municipal només en castellà”. La normativa estableix que les comunicacions han de ser preferentment en català i, si s’escau, bilingüe. “Des de fa setmanes, hem detectat l’abandonament constant de la normativa”, exposen.

En aquest sentit, exigeixen una reunió de la Comissió Interdepartamental de seguiment de la Normativa d’Usos Lingüístics per exposar la situació i també l’aplicació dels articles que garanteixen l’ús normal del català a l’espai públic i a les comunicacions de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top