Ciutat

Un estil de vida saludable, el millor aliat contra les malalties neurodegeneratives

/ CEDIDA

Les malalties neurodegeneratives van en augment. Un total de 28.931 persones a Catalunya estan diagnosticades de Parkinson, segons dades del departament de Salut. I uns 123.000 catalans viuen amb alguna mena de demència, dels quals 86.000, pràcticament un 70%, pateixen Alzheimer. Els experts, però, sostenen que una bona diagnosi i una prevenció activa influeix en el futur d'aquestes malalties.

Avui, les associacions Parkinson ARA i Memòria AVUI han organitzat una xerrada telemàtica, Viure la vida en positiu, per exposar la importància de dur un estil de vida saludable. "És el millor mecanisme de prevenció primària per aconseguir un envelliment de qualitat", ha exposat Miquel Aguilar, des de l'associació Parkinson ARA. També la detecció a temps és un factor clau: "És necessari detectar-ho i donar-li cura per evitar més dificultats", han expressat.

Per fer una diagnosi a temps, recomanen prestar atenció als canvis de personalitat, conducta o estat d'ànim, dificultats cognitives o fallades de memòria. "És convenient consultar a l'equip d'atenció primària si es donen aquests símtomes", destaquen.

Durant l'acte s'ha exposat també la importància de controlar els factors de risc vascular, com la pressió arterial, tractar l'ansietat i la depressió i fer exercici físic. També l'estimulació del cervell amb activitats diàries o dur a terme una alimentació equilibrada.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top