Vallès

Estudiar un màster serà fins a un 40% més econòmic a partir del curs vinent

Vista aèria del Campus de Sabadell de la UAB / CEDIDA

El preu dels màsters a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es rebaixarà fins a un 40%. El Govern ha anunciat que a partir del curs 2021-2022 s’aplicarà una baixada de la matrícula a les universitats catalanes. La intenció és avançar a l’hora d’equiparar-ne el cost per als estudiants amb els graus i facilitar-ne l’accés.

Quant s’haurà de pagar, doncs, per estudiar un màster en aquestes universitats? Un curs estàndard de 60 crèdits costarà uns 1.660 euros. Sense la rebaixa que es vol aplicar, costava 2.766 euros.

La rebaixa, que ja ha aprovat el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), “tindrà un impacte molt gran”, ha declarat la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Serà la Generalitat, i no les universitats, qui assumirà els costos de la rebaixa.

A la UAB, la UB, la UPC, la UPF, la UdL, la UdG i a la URV, el preu del crèdit de la majoria de titulacions oficials es rebaixarà fins a 18,44 euros i, en total, costarà 27,67 euros –abans en costava 49,11–. Ara bé, hi ha beques, com l’Equitat, que disminueixen el preu per a l’alumne fins als 1.245 euros (tram 1) o els 1.328 euros (tram 2).

Pel que fa als graus universitaris, es mantenen els preus que ja es van rebaixar el curs passat. En funció del títol, els 60 crèdits costaran 1.061 euros, com és el cas de Dret o Turisme; Comunicació Audiovisual o Psicologia, uns 1.502 euros; i Medicina, per exemple, 1.660 euros.

Comentaris
To Top