Ciutat

Impulsen SBD ON, un projecte per promoure la creació cultural a tots els barris

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat avui SBD ON, la cultura al teu barri, un projecte que busca fomentar la cultura urbana i les arts escèniques a tots els barris. El projecte es posa en marxa per “descentralitzar” la programació cultural i portar-la als equipaments de proximitat, com ara centres cívics, espais joves i biblioteques, amb una programació estable pensada especialment pel jovent. “Volem posar tots els recursos perquè Sabadell sigui un referent nacional en cultura urbana”, ha expressat Carles de la Rosa, regidor de Cultura.

De la seva banda, la tinenta d’alcaldessa Marta Morell ha destacat que la voluntat d’aquest projecte és “democratitzar la cultura, generar nous públics i donar suport a projectes sorgits de la creació ciutadana”.

El projecte compta amb un pressupost inicial de 250.000 euros i inclou una nova línia de subvencions de 96.000 euros de lliure concurrència que finançarà projectes culturals de les entitats que s’hi presentin. L’objectiu, sosté Morell, és impulsar la cultura de proximitat que desenvolupen col·lectius i entitats de diferents barris de la ciutat. Properament es convocarà la Taula de cultura urbana perquè els agents puguin proposar projectes artístics.

A banda, l’Ajuntament proposa un programa estable de formació, creació i exhibició de les diferents disciplines culturals als equipaments dels barris. Dansa, skate, música, esports extrems i arts escèniques són algunes de les disciplines que es volen impulsar. “Quan la cultura ve a tu i t’atrapa, després vas tu a ella”, ha expressat el regidor.

/ D.S.

Comentaris
To Top