Ciutat

Faran deu pisos a l’antiga fàbrica de tints Bros

La promotora sabadellenca Hàbitat Català aixecarà deu pisos a l’antiga fàbrica de tints de Pere Bros Pinosa, al carrer de Bosch i Cardellach, 75 (Centre). En els darrers dies ha començat l’enderroc interior d’aquest conjunt fabril i, de moment, la façana es manté intacta a l’espera que avanci el procediment, tot i que s’enderrocarà tota la construcció. Sí que es mantindrà i es rehabilitarà la xemeneia, protegida en el catàleg del patrimoni local. De fet, ja s’hi ha posat la bastida per protegir-la i rehabilitar-la, especialment la corona.

El lloc on es farà l’edifici, al carrer de Bosch i Cardellach, al Centre de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Fa  més d’un any que la promotora treballa en el projecte. Ara, llicència d’obres en mà, el gerent d’Hàbitat, Joan Arjona, espera començar l’obra al setembre un cop acabi l’enderroc i entregar-la cap a final de 2022.

La meitat, venuts

La promoció tindrà una desena d’habitatges, distribuïts en dos baixos i quatre pisos per cadascuna de les dues plantes que hi haurà. Arjona apunta que “hem apostat per l’opció de dos baixos generosos, no tres, i no ens hem equivocat gaire perquè ja els tenim adjudicats”. Seran domicilis d’entre 72 i 170 metres quadrats de superfície útil construïda. En total, la meitat d’habitatges ja s’han venut sobre plànol.

Imatge de detall de l’enderroc de l’anitga fàbrica de tints de Pere Bros Pinosa / LLUÍS FRANCO

El coronavirus no ha alterat el disseny inicialment previst per aquests pisos, però segons el promotor , “si que és cer t que la tendència és que tothom busca terrasses i espais oberts”. Els dos baixos tindran patis de 220 i 158 metres quadrats útils respectivament. En canvi, entre els pisos hi haurà diferències en funció de la seva ubicació. Els del primer pis que donin a la façana de Bosch i Cardellach tindran un balcó de dos metres quadrats, mentre que els del segon pis tindran una terrassa de fins a 24 metres quadrats. I els de la primera planta que donin a l’interior de l’illa de cases tindran una terrassa de 40 metres quadrats. El segon pis per aquesta banda oferirà dúplex invertits que tindran terrasa de 24 metres quadrats. La particularitat d’aquests dúplex és que l’ascensor comuntiari farà parada a les seves dues plantes, de manera que s’hi podrà accedir per dalt -menjador- i per baix -dormitoris-.

L’edifici comptarà una planta soterrani, d’aparcament pels mateixos propietaris dels habitatges, ja que s’ha volgut evitar l’entrada de persones alienes a la comunitat de propietaris. La construcció de l’edifici es farà seguint determinats procediments que li permetran tenir un certificat de qualificació energètica A. Un d’aquests procediments és que dos terços dels residus que es generen en l’enderroc es reaprofitaran per omplir fosses  i altres elements. Els nous pisos tindran aerotèrmia, que permet generar escalfor a l’hivern i aire fresc a l’estiu; i una depuradora per reutilitzar les aiguües residuals de les dutxes en els inodors.

Comença la rehabilitació de la xemeneia de l’antiga fàbrica de tints de Pere Bros

Comentaris
To Top