Publicitat
Ciutat

Sense mascareta al carrer, com ho ha rebut la ciutat?

Ciutadania passejant pel Passeig de la ciutat / VICTÒRIA ROVIRA

A partir d’avui, dia 26 de juny, la mascareta no serà d’ús obligatori a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància d’un metre i mig entre persones. Cal tenir en compte que des de fa més d’un any, concretament des del 21 de maig del 2020, la mascareta ha estat obligatòria a tots els espais. Quina valoració fa la ciutadania del nou canvi?

“És una molt bona notícia”

La Núria, veïna del Centre d’uns 40 anys, considera que és una molt bona mesura. En el seu cas, explica que pateix problemes d’asma i amb la mascareta ho passa malament: “Tinc moltes ganes que arribi dissabte”, manifesta. La Núria conclou que actualment és un bon moment per deixar-la de portar, ja que part de la població està vacunada i el risc de rebrot ha disminuït.

Núria

“No podem deixar de portar mascareta d’un dia per l’altre”

D’altra banda, l’Anna, veïna de l’Eixample d’uns 50 anys, exposa que la mesura no li sembla coherent: “No pot ser que d’un dia per l’altre deixem de portar mascareta al carrer”, reclama. Així doncs, explica que a la ciutat no es podrà respectar la distància de seguretat: “La Rambla queda absolutament plena a la part amb terrasses de bars”, manifesta. Per aquest motiu, ella arriba a la següent conclusió: “Continuaré portant la mascareta posada i me la trauré quan no passi absolutament ningú”. Paral·lelament, li preocupa que la gent s’oblidi de dur-la a sobre: “Caldrà dur-ne una a la butxaca”. Així mateix, explica que si no és així, pot arribar a generar-se una situació caòtica, ja que per entrar a espais tancats serà obligatòria: “Em preocupa què passarà”. Malauradament, l’Anna apunta que ha perdut la fe en la societat

Anna

“Cal que la societat sigui responsable”

L’Encarna, de 57 anys amb problemes respiratoris, apunta de manera alegre: “Ja era hora deixar enrere la mascareta”. Explica que a ella, en molts casos, li ha provocat una sensació “d’ofegament” (per exemple, quan puja de pressa la Rambla). En aquest sentit, creu que el govern ha pres una decisió correcta, tot i que té por que d’aquí a uns mesos l’hàgim de tornar a portar: “Cal que la societat sigui responsable, si no, tornarem enrere un altre cop”, lamenta. Per això, l’Encarna creu que és imprescindible conscienciar la gent jove: “Tinc por que hi hagi moltes aglomeracions”.

Encarna

Publicitat
Comentaris
To Top