Ciutat

Laura Solà, millor nota de les PAU 2021: “M’ha anat bé treure’m l’estrès practicant karate”

Laura Solà, fins al juny alumna de l’escola Mare de Déu de la Salut, és la nota de la selectivitat més alta de la ciutat i de Catalunya, empatada amb 6 estudiants més d’arreu del territori. Estudiarà Ciència i Enginyeria de Dades a la UPC, després d’haver tret un 9,9 a la fase general dels exàmens d’accés a la universitat i un 10 a batxillerat. De centres educatius de Sabadell, hi ha 31 alumnes distingits per haver tret més d’un 9.

A la selectivitat, ha obtingut un 10 a totes les assignatures, a excepció de Llengua Castellana i Literatura, en què va treure un 9,5 per una confusió entre ‘latente’ i ‘latiente’ que encara té present. Els exàmens de Matemàtiques i Física, en què també ha tret la màxima puntuació, li han valgut per arribar a un 13,96 (sobre 14), quan la nota que necessitava per entrar a la seva carrera era un 12,6.

“Vaig començar a estudiar completament la selectivitat amb tres setmanes d’antel·lació. És el temps que teníem, perquè a la nostra classe ens van confinar i es van endarrerir els exàmens finals”, explica Solà, qui forma part de la generació d’alumnes que ha cursat el batxillerat més digital de la història. El primer any, tant exàmens com classes, va ser completament online a partir de l’esclat de la pandèmia. El segon ha estat presencial, però amb mesures extraordinàries.

Laura Solà, estudiant de l’escola la Salut

L’estudiant atribueix part del mèrit al centre educatiu i, concretament, als professors: “És una bona escola on ens han preparat molt bé. S’ha vist en els resultats, hi ha molt bones notes. Els professors ens han donat força canya i molt suport, fins i tot han fet hores extres quan ha calgut”, agraeix.

A darrere de l’èxit, però, sobretot hi ha el seu esforç i una molt bona organització: “Recomano estudiar amb antelació les assignatures que saps que costen. Jo, per exemple, per als exàmens d’Història del curs m’hi posava una setmana abans. I per assignatures com Matemàtiques i Física, recomano fer molts exercicis”. Per a preparar-se els exàmens d’aquestes dues matèries, per exemple, va fer els exàmens de selectivitats des de 2012.

Plantar cara als nervis

Però no tot ha estat estudiar. Per a desfogar-se, a l’estudiant de l’escola la Salut l’ha ajudat el karate. “M’ha anat molt bé per a treure’m l’estrès de sobre i estar una bona estona sense pensar en exàmens ni selectivitat”.

En el moment d’afrontar les proves, també ha treballat els nervis traient-se pressió del damunt: “M’he repetit que, si en algun dels exàmens no m’anava bé, tenia moltes altres opcions de carreres on entrar”. Acabada d’arribar d’un viatge de final de curs a Menorca, aquest estiu estudiarà anglès a Anglaterra i, sobretot, descansarà.

Comentaris
To Top