Ciutat

El mosso de Sabadell César Galván dirigirà les presons catalanes

El Mosso d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell Cèsar Galván (Castellar del Vallès, 1971) serà el nou director general d’Afers Penitenciaris. La consellera de Justícia, la sabadellenca Lourdes Ciuró, l’ha nomenat per ser al capdavant de les presons catalanes, valorant “la seva llarga experiència en serveis a la comunitat des del vessant policial i del sector públic”.

Des que l’any 2007 va obtenir una plaça al cos de Mossos, és cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat a Sabadell, una posició des de la qual ha estat distingit per la seva trajectòria i per liderar la resolució d’un conflicte greu entre la comunitat xinesa i gitana de la ciutat, enfrontats per un assassinat l’any 2012 en un bar de la Plana del Pintor. “Va tenir un paper clau d’interlocutor en un moment complicat”, recorden des de l’Associació Gitana de Sabadell.

Segons fonts de la conselleria, la designació ha tingut en compte “La seva capacitat de mediació, de negociació i de resolució de conflictes”. També la seva formació, a través de cursos de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sobre conscienciació en seguretat aeroportuària, oficines de relació amb la comunitat i grups juvenils violents. “El seu perfil encaixa perfectament”, asseguren.

A més, Galván ha rebut formació en sectes destructives, psicologia criminal i actuacions policials en situacions d’emergències per la SAP-Federació de Serveis Públics. També en seguretat ciutadana, terrorisme i llibertats públiques per l’Instforpol. D’altra banda, Galván s’encarregava de fer xerrades pedagògiques a les escoles de Sabadell.

Abans d’ocupar la plaça de mosso, va ser policia local a Castellar del Vallès, des de l’any 1997 fins a l’any 2003, quan va ser durant una legislatura regidor a la mateixa població, sota l’alcaldia de CiU. Va encapçalar la cartera de Via Pública, Medi Ambient i Transports.

Comentaris
To Top