Diners

El grup IDP participa en un nou projecte europeu, CircThread

IDP té la seu a la Torre Millenium de Sabadell (J. MARTÍN)

L’enginyeria sabadellenca IDP participa en un projecte europeu de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i), denominat CircThread (Building the Digital Thread for Circular Economy Product, Resource & Service Management), que té com a objectiu “desbloquejar l’accés a les dades dels productes i potenciar-los com a informació per a la presa de decisions per part de tots els actors que intervenen en el cicle de vida dels productes”.

Aquest projecte, desenvolupat per un consorci format per 30 empreses i institucions, està finançat per la Unió Europea i s’inscriu en la convocatòria H2020-LOW-CARBON-CIRCULAR-INDUSTRIES-2020, del Programa Marc d’Investigació i Innovació Horizon 2020.

Segons IDP, CircThread permetrà “una millor pressa de decisions que acceleri la circularitat i la reducció de les emissions de carboni”. Un dels principals reptes és augmentar la vida útil dels producte gràcies a “una millor comprensió de les fallades d’ús i de les necessitats de manteniment”.

El consorci crearà un sistema de dades de productes en una plataforma basada en el núvol, implementant-se en tres clusters de demostració a Itàlia, Eslovènia i Espanya.

El projecte es desenvoluparà en un període de 4 anys amb un pressupost de 9,8 milions d’euros.

Comentaris
To Top