Ciutat

Treballadors de Correus avisen d’un “col·lapse” en el servei postal durant l’estiu per manca de personal

La unitat de repartiment 4 (UR4) de Sabadell /VICTÒRIA ROVIRA

29 places per cobrir a Sabadell. Treballadors de Correus adverteixen que en els propers mesos hi haurà un “col·lapse” en el servei postal a la ciutat perquè l’empresa “no ha cobert les baixes del personal per vacances”. En declaracions al D.S., fonts de l’empresa asseguren que Sabadell “té els recursos suficients” per atendre les necessitats, mentre que els carters reclamen més personal: calculen que a l’oficina del carrer de Bocaccio falten 14 carters, a la carteria de passatge Estudi en falten 4 i, en el carrer de Guadarrama, 11, entre vacants no cobertes i personal de vacances.

Aquest últim cas ja treballa sota una acumulació d’enviaments prèvia. Segons els treballadors, hi ha 200.000 enviaments aturats a la UR4 de Sabadell després de la vaga que va paralitzar el servei durant més de dos mesos i calculen que la situació “s’accentuarà encara més” amb l’arribada de les vacances d’estiu.

“No arribem a rebaixar el nivell d’enviaments que ens vam trobar en tornar i ara falta personal”, expressen fonts d’aquesta unitat. Afirmen que a cada carter li toca atendre dos barris. En aquest sentit, plantegen una mobilització conjunta a la ciutat per reclamar més recursos a Sabadell per l’elevada càrrega de feina que tenen a causa de “la manca de contractació”.

Correus, però, insisteix que treballa amb el mateix pla de cobertura a tot Catalunya i destaca que “els paràmetres de qualitat” del servei “no es posen en risc”.

70.000 veïns afectats

Més de 70.000 veïns dels barris del nord i la zona oest de Sabadell van estar dos mesos sense servei postal per la vaga a la UR4. Són els mateixos que patiran “més endarreriments” en el servei, afirmen diversos treballadors al D.S.

Els portaveus de la unitat destaquen que no s’ha arribat a cap acord amb Correus i mantindran les seves reivindicacions a sobre de la taula. El veïnat ho critica: “Fa mesos que esperem factures o altra documentació”, lamenten diversos veïns consultats.

Comentaris
To Top