Publicitat
Ciutat

Els oficis sanitaris, entre els més sol·licitats a la ciutat

Una infermera al Taulí, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA
Una infermera al Taulí, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Els cicles de formació professional relacionats amb la sanitat són els més sol·licitats a Sabadell. Els graus mitjans i superiors d’auxiliar d’infermeria, d’emergències sanitàries, de dietètica o, per exemple, de farmàcia, en conjunt, són els que han tingut més alumnat als centres de la ciutat durant el curs 2020-2021, segons ha publicat el Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC). La família professional sanitària ja encapçalava la llista de cicles més demandats.

Durant el curs de la Covid, però, encara ha crescut més l’interès. Hi ha 768 persones que han estudiat un grau d’aquesta branca, 29 més que l’any anterior. Es consolida la tendència per a la formació professional. El total d’alumnat de cicles a Sabadell ha augmentat en un 77,4% durant l’última dècada. El curs 2020-2021, hi ha hagut 1.007 alumnes més que el curs 2010-2011. Actualment, hi ha 4.454 alumnes que cursen un cicle de formació professional.

En són 102 més que el curs anterior. El 53,4% són graus mitjans, la resta són superiors. Pel que fa a carreres universitàries, segons la start-up sabadellenca Univrs, l’interès per cursar estudis sanitaris com Infermeria o Medicina també ha crescut. Just abans de la selectivitat, van notar un 30% més de recerques en aquest camp.

Els graus més sol·licitats

Els graus que segueixen a la llista de més sol·licitats, després dels sanitaris, són els d’Informàtica i comunicacions (558 alumnes), de Transport i manteniment de vehicles (432 alumnes), d’Administració i gestió (420 alumnes); i de Serveis socioculturals (415 alumnes).

Respecte al curs anterior, les famílies que també han augmentat la demanda han estat les d’activitats físiques i esportives (48 alumnes més), fabricació mecànica (35 alumnes més) o tèxtil i confecció (85 alumnes més).

Publicitat
Comentaris
To Top