Ciutat

“L’Ajuntament podria retirar la terrassa de qualsevol bar”

/ Lluís Franco

Malgrat que el temps de resposta per acceptar o denegar una llicència de terrassa a Sabadell acostumava a ser de dos mesos, fa temps que  “van molt endarrerides”, asseveren fonts del Gremi d’Hostaleria de Sabadell. Ara, bars i restaurants de la ciutat estan pagant la llicència del 2019-2020, corresponent a la temporada que finalitzava el maig de 2020, mentre que ja han hagut de fer la sol·licitud per al 2021-2022. 

L’Ajuntament de Sabadell assegura que si transcorren més de dos mesos sense resposta, la llicència està denegada: “El silenci administratiu és negatiu”, destaquen. Però la pràctica no és així: “Hem tramitat fins a una cinquantena de sol·licituds de terrasses per aquesta temporada i no tenim cap resposta. Això vol dir que, segons la teoria, cap d’aquests bars podria treure cadires al carrer”, detallen fonts del Gremi d’Hostaleria, que assenyalen la “indefensió” que això genera per als propietaris.

I afegeixen: “Segons la norma administrativa, ara podrien retirar qualsevol terrassa”. Afirmen que l’administració assumeix que les terrasses es prorroguen un any més: “S’ha de fer la sol·licitud, però treballem amb la llicència concedida de l’any anterior”, diuen.

El propietari del bar Brutal, José Aguilar  –que divendres va haver de recollir taules perquè no hauria fet la sol·licitud del permís– i fonts del Gremi, després de mantenir una reunió amb l’Ajuntament, afirmen que l’Ajuntament revisarà que no es tracti d’un error administratiu: “Hem fet la petició correctament i, com no vam rebre resposta, com tanta altra gent, hem continuat obrint com sempre”, explica Aguilar. El propietari va enviar la sol·licitud el 22 de maig del 2020.

El propietari del bar hauria fet la sol·licitud el passat maig del 2020 i assegura que “no ha rebut resposta” / CEDIDA

“Garantir el descans dels veïns”

L’Ajuntament va activar un dispositiu per controlar l’ús que bars i restaurants fan de les seves terrasses per “compatibilitzar el descans dels veïns amb l’oci”, explicava ahir la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, que afegia que “fins ara, s’havia donat molta màniga ampla”.

També l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va afirmar que “l’única instrucció política va ser que es fes una revisió exhaustiva del compliment de les llicències per reduir el malestar del veïnat” i afegia “n0 s’ha sancionat ningú”.

Segons González, han estat quatre els establiments afectats: dos han hagut de recollir terrassa i altres dos només han hagut de reduir el nombre de taules i cadires. Des de l’Ajuntament insisteixen que s’ha actuat sobre els locals que no complien  amb la seva llicència (o no en tenien).

L’explicació no convenç els hostalers: “El problema no són el soroll que es genera a les terrasses, sinó els joves que decideixen fer ‘botellon’ al carrer. Tanquem a la 1h els caps de setmana”, defensa Aguilar. Tot i això, Jordi Roca, president del Gremi d’Hostaleria, sí que apunta que els propietaris “s’han de responsabilitzar” de “no generar molèsties al veïnat. 

Comentaris
To Top