Ciutat

Govern i oposició veuen necessari el projecte per revitalitzar el polígon Sud-Oest

Tant el Govern com l’oposició han rebut amb interès i bona predisposició la proposta presentada al Gremi de Fabricants per revitalitzar el polígon industrial Sud-Oest de la ciutat, ja que consideren que és un espai on cal actuar. La quarta tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àmbit de Desenvolupament econòmic i impuls administratiu, Montse González, ha afirmat que totes les iniciatives que vulguin reactivar l’economia i crear llocs de treball “sempre seran benvingudes”. González ha afegit que la nova Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell –punt de trobada de l’administració amb les entitats i organitzacions empresarials de la ciutat– serà un bon espai per posar en comú proposta com aquesta i d’altres.

Manel Larrosa i Eduard Fenoy, presentant el projecte al Gremi / LLUÍS FRANCO

La intervenció presencial de Montse González ha sigut prèvia a la telemàtica de la regidora de Desenvolupament urbà, Mar Molina. L’edil admet que “no podem tenir el sud com el tenim i no pot quedar aïllat per les diferents barreres estructurals”, i subratlla que aquesta zona “té moltes oportunitats”, com el Portal Sud, la modernització del polígon o la millora dels accessos a l’aeroport. Precisament, l’alcaldessa, Marta Farrés, no era a l’acte perquè estava presentant als mitjans i als veïns la reforma del carrer de Goya (Campoamor).

L’oposició aplaudeix la proposta

Tots els grups de l’oposició del ple municipal han assistit a la trobada del Gremi i en general han rebut la proposta amb bons ulls la proposta. El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, que ha pres la paraula després d’escoltar diferents intervencions, ha sintetitzat el sentiment generalitzat compartint que “és una bona notícia perquè sembla que la música ens agrada a tots”. De la proposta del Gremi els republicans destaquen “la capacitat de captar activitats econòmiques i atraure indústria tecnològica”.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, valora positivament que amb l’urbanisme “podem afavorir nova economia i crear oportunitats de nous llocs de treball”. A part, considera que la proposta és bona perquè Sabadell deixi de ser una ciutat dormitori.

Un dels aspectes de la proposta que va generar més interès entre els assistents va ser la combinació d’espais residencials i industrials, tal com va aplaudir la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero. La regidora va afirmar que amb el polígon Sud-Oest estem al davant “d’un pol d’atracció econòmica i d’impuls de la ciutat”.

I el portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, remarca l’oportunitat de “convertir Sabadell en un lloc d’on no marxen les empreses i sigui un pol d’atracció d’empreses netes, modernes i sostenibles”.

El Gremi de Fabricants proposa convertir el polígon Sud-Oest en un nou pol empresarial de Sabadell

Comentaris
To Top