Ciutat

Les obres del nou carrer de Goya començaran el 2022

La nova rambla del carrer de Goya estarà enllestida abans que acabi el 2022 / Ajuntament de Sabadell

El carrer de Goya de Sabadell guanyarà espai amb una nova rambla entre el passeig Comerç i el d’Espronceda. La reforma, que començarà el primer semestre de l’any que ve i per la que s’han invertit 713.153,85€, es va aprovar per Junta de Govern Local el passat 14 de juny. Des de l’Ajuntament han assegurat que la voluntat és que el nou passeig estigui enllestit abans que acabi el 2022.

A la presentació de la reforma, que s’ha celebrat aquest dimecres al carrer de Goya cantonada amb Passeig d’Espronceda, hi ha assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i altres representants municipals. Durant la presentació s’ha explicat a la ciutadania els detalls de la reforma, que tindrà una durada prevista de 7 mesos des del seu inici.

El projecte, que s’ha consensuat amb les entitats veïnals de la zona, donarà resposta a una antiga reivindicació dels veïns i veïnes. Durant l’assemblea de presentació, Farrés ha assegurat que la renovació del carrer de Goya “és un primer pas molt important per dignificar aquest espai, però la nostra intenció és que tot aquest espai es transformi”. D’aquesta manera, ha avançat que pròximament es presentarà la renovació de la banda industrial del carrer de Goya.

L’alcaldessa ha explicat que aquesta reforma té dos objectius: “Tenir barris més bonics i guanyar espais verds”. Farrés considera que Sabadell té un model d’urbanisme “molt dur, dels anys noranta” i que s’ha d’anar “naturalitzant”. A més a més, ha indicat que es vol “reteixir tot el sud de la ciutat”, també per enllaçar l’estació de Renfe de Sabadell Sud que, a parer seu, es troba enmig d’una zona industrial mal enllaçada amb els barris del sud de la ciutat.

La nova rambla consistirà en la renovació d’una de les voreres de la via entre el passeig del Comerç i el d’Espronceda. D’aquesta manera se solucionarà el deteriorament actual del paviment a causa de l’envelliment i del creixement de les arrels dels arbres.

El Ricard, veí del barri des de fa vint-i-cinc anys, celebra que l’Ajuntament hagi posat en marxa aquesta renovació perquè al carrer de Goya “s’aixeca molt el terra. En aquest barri hi ha molta gent gran i, fins a cert punt, és un perill. Me n’alegro que es preocupin una mica més dels barris, i no només del centre”. Per altra banda, la Susi, també veïna del barri, considera que la nova rambla permetrà als veïns “poder anar més tranquils pel carrer, quedarà millor i serà més bonic”.

El projecte reproduirà el concepte de vorera ampla amb doble alineació d’arbrat, convertint aquest tram de carrer en una rambla de passeig i estada pels veïns i veïnes. Per altra banda, també es renovarà visualment tot l’espai substituint l’arbrat més proper a les façanes i fent servir materials de major qualitat.

La continuïtat de la nova rambla pacificarà la connexió amb els carrers de Lluís Creus i de Ferran Caballero mitjançant passos elevats, fent més segurs els accessos i les sortides pels vianants. El projecte també inclou l’enjardinament i la millora paisatgística de les dues rotondes a l’inici i final del tram.

La renovació del carrer Goya és un dels projectes urbans que es van aprovar per Junta de Govern Local el passat 14 de juny. Projectes que prioritzaran els espais verds i les zones de vianants i que, sumats, tenen un pressupost total de 2,3 milions d’euros. Els altres dos projectes es duran a terme al carrer de la Concha Espina – també a Campoamor i amb un pressupost de 750.000€ – i al carrer del Caucas – a la Plana del Pintor, amb un pressupost de 856.078,38 euros.

Comentaris
To Top