Publicitat
Ciutat

Sabadell desplega 2,3 milions d’euros per transformar zones per a vianants

Els carrers de Goya i de la Concha Espina, a Campoamor, i el del Caucas, a la Plana del Pintor, guanyaran espai per a vianants els propers mesos. La Junta de Govern Local ha aprovat avui els projectes per transformar-los amb un pressupost de 2,3 milions d’euros.

  • Goya, una petita rambla

L’envelliment i el creixement de les arrels dels arbres han deixat la vorera est del carrer de Goya en molt mal estat. Ara, el projecte de l’Ajuntament vol arreglar el tram entre els passeigs del Comerç i d’Espronceda ampliant-ne la vorera i incorporant-hi una segona filera d’arbres per convertir aquest tram en una petita rambla.

En tot el tram la vorera serà contínua, de manera que automàticament es pacificarà amb una plataforma remuntable l’entrada i sortida dels dos carrers que queden entremig, els de Lluís Creus i de Ferran Caballero.

S’hi destinaran 713.153,85 euros i les obres començaran a principis de l’any que ve. Els treballs inclouran l’enjardinament i millora de les dues rotondes a les cruïlles dels passeigs del Comerç i d’Espronceda.

  • Concha Espina, de prioritat per a vianants

El carrer de la Concha Espina tindrà prioritat per a vianants un cop acabi la remodelació que s’ha aprovat aquest dilluns. L’actuació es farà en el tram entre Pardo Bazán i Reis Catòlics per valor de 750.000 euros. Les obres es preveu que comencin a final d’any.

La zona guanyarà il·luminació, bancs i espais enjardinats. Es tracta d’un projecte estretament lligat al dels Jardins de Campoamor, que es faran a l’illa de l’antic camp de futbol del barri.

  • Caucas, de sentit únic

D’altra banda, també es reformarà el carrer del Caucas, que passarà a ser de sentit únic i tindrà més espai per a vianants. Es farà una reurbanització del carrer perquè sigui un nou eix de barri, ja que hi ha la zona esportiva, l’escola bressol i l’associació de veïns.

S’ampliaran les dues voreres, tant del costat nord com del sud. En el cas de la nord, se substituirà l’arbrat per una nova espècie que segons l’Ajuntament “és més adient als criteris d’accessibilitat”. També es generaran nous espais d’estada a les cantonades amb els carrers de l’Himàlaia i dels Balcans. El consistori defensa que tot i les reformes, no es perdran places d’estacionament.

Es preveu que les obres comencin a principis de l’any vinent. Tenen un pressupost de 856.078,38 euros.

Reurbanització del carrer Indústria: obres a partir del juliol, renovat el gener de 2022

Publicitat
Comentaris
To Top