Publicitat
Diners

El Banc Sabadell ven la seva filial andorrana a MoraBanc per 67 milions d’euros

El Banc Sabadell ha venut la seva filial andorrana, Banc Sabadell d’Andorra, a MoraBanc, un dels principals grups bancaris del principat, tal com han informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. L’acord s’ha tancat aproximadament per 67 milions d’euros, una quantitat que està supeditada a una auditoria financera a data de 30 de juny.

D’aquesta manera, MoraBanc adquireix la totalitat de la participació del Banc Sabadell en el Banc Sabadell d’Andorra, un 51,61% (tenint en compte les accions en autocartera) i es convertirà en el líder del mercat andorrà. El conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, i el conseller-director general de MoraBanc, Lluís Alsina, han signat el compromís de compravenda aquest dijous al migdia a la seu del Banc Sabadell a Madrid.

César González-Bueno i Lluís Alsina, aquest dijous / CEDIDA

L’operació s’acabarà de tancar l’últim trimestre del 2021, un cop s’espera que rebi el vist-i-plau de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Per la seva part, el banc andorrà s’ha compromès a adquirir els valors dels accionistes minoritaris de Banc Sabadell d’Andorra (BSA) per la mateixa quantitat que l’acordada amb l’entitat vallesana.

Totes dues parts van informar d’aquestes negociacions el passat 17 de maig. El Banc Sabadell d’Andorra té una quota de mercat del 20% i gestiona un actiu de 1.037 milions d’euros, un 0,42% del total del grup. Disposa de set oficines i 149 treballadors. L’any passat la filial andorrana va guanyar 10 milions d’euros. El Sabadell va crear la filial d’Andorra l’any 2000 amb un grup d’empresaris del principat.

La venda forma part de la intenció del Banc Sabadell de “centrar la nostra activitat de negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador com per les condicions econòmiques plantejades, assegura César González-Bueno. Les úniques filials que el Sabadell no preveu vendre són les del Regne Unit (TSB) i Mèxic.

Per la seva part, Lluís Alsina celebra que “hem fet aquesta operació rellevant gràcies al compromís dels nostres treballadors, i esperem donar la benvinguda aviat als nous clients i col·laboradors per fer junts un banc més fort i millor”.

D’altra banda, la compra de la participació majoritària del BSA s’inscriu en l’estratègia de creixement de MoraBanc. L’any passat el grup andorrà va créixer un 20% i amb aquesta adquisició preveu gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients, 1.600 milions d’euros d’inversió creditícia i mantindria les principals ràtios, de rendibilitat i solvència, per ser líder a Andorra.

Publicitat
Comentaris
To Top