Publicitat
VÍCTOR PATSI

De les Filipines a Sabadell

[Víctor Patsi, periodista]

Suplement de viatges d’un diari de tirada nacional. Sobre una foto paradisíaca, aquest titular: “Estos son los lugares que deberías descubrir en tu próximo viaje a las Filipinas”. A Sabadell no sabem del cert si se celebrarà la Festa Major (setembre) però es veu que, a les Filipines, sí que hi podem anar. Segur?

Apunteu-vos aquestes tres webs i tafanegeu: Kayak.com, Skyscanner.com i Iata.com. Us aniran de nassos per saber on es pot viatjar, amb quines restriccions, o si, directament, no ens volen ni en pintura per venir d’on venim: de la zona vermella granatosa més intensa del globus terraqüi en clau Covid. Les dues primeres pàgines són cercadors de viatges (vols, hotels, cotxes) i la tercera respon a les sigles de l’Associació Internacional de Transport Aeri. La informació que aporten és més ràpida, visual i entenedora que la de les pàgines oficials del Gobierno de España o de la mateixa Generalitat. Hi ha un mapa mundi que varia de color (del verd al vermell pel tant per cent de contagis) en funció del país d’origen que introduïm. I després, només cal clicar el país escollit per veure, de forma resumida, si s’hi pot anar o no, o quines són les restriccions a complir. Per als que són una mica totxos a l’hora de tafanejar les webs, una drecera: googlegeuCovid, travel, info” i el nom d’alguna de les tres pàgines abans descrites i es farà la màgia.

Ho provem amb les Filipines? El titular del suplement de viatges del diari de tirada nacional dona a entendre que sí, que ja triguem a anar-hi… Via Kayak.com, aquesta informació d’entrada: sortint d’Espanya, 84 països tancats; 127 països oberts però amb restriccions i 9 països on ancha es Castilla. Les Filipines estan en el pack dels 127 països oberts però amb restriccions. Quines? PCR a l’aeroport de Manila i quarantena de 10 dies en un hotel acreditat per l’Agència de Turisme i Salut. En el cas d’estar completament vaccinat (passaport Covid) o venir d’un país verd –Espanya, a hores d’ara, no ho és– t’ho retallen a set dies. I si mires la lletra petita, això no agradarà gaire: només una persona per habitació. L’excepció, menors a càrrec però només amb un adult. Ah, i més lletra petita: hi ha regions del país completament tancades per als no filipins. Resumint: molt de compte amb els titulars engrescadors!

Petit canvi de guió. No em pregunteu qui ni quan, però algú va començar amb el que ara és una tradició. Feta la selectivitat, els estudiants de Sabadell de segon de batxillerat se’n van una setmana a Menorca. Si a Sabadell hi ha 19 instituts on es pot cursar batxillerat, la xifra de sabadellencs de 17-18 anys amb ganes de gresca per Ciutadella la Nuit no és/era menor. I ajuntats amb el fotimer d’estudiants d’altres poblacions catalanes i no catalanes, que com ells celebraven el mateix, al mateix lloc, a les mateixes dates, l’empastifada Covid va ser majúscula. Només els estudiants preuniversitaris? No, en sé d’uns quants de més grandets –també sense vacunar– que, compartint espais i costums, també van tornar infectats. El grau de contagi de la variant Delta està fent estralls.

Tant, que tornem al toc de queda. Perdó, confinament nocturn. Municipal i en funció del grau d’empastifada cada 100.000 habitants. Sempre que no ho tombi el TSJC. O el seu equivalent a altres comunitats. A hores d’ara, n’hi ha que sí (València) i n’hi ha que no (Canàries). Res, dos simples exemples del can pixa rellisca a can togats. A idèntica petició (tots a casa entre tal i tal hora), diferent resolució. Res sorprenent, partint de la base que el TC ha declarat inconstitucional diversos apartats del decret d’estat alarma decretat al seu dia pel Govern de Pedro Sánchez. Als que us van posar una multa al seu dia per passejar a segons quines hores, ja ho sabeu: podeu reclamar.

Publicitat
Comentaris
To Top