Ciutat

L’Ajuntament destina 670.000 euros per reparar les façanes de l’edifici consistorial

L’Ajuntament de Sabadell destinarà 670.000 euros a rehabilitar les façanes i la coberta de l’edifici consistorial, a la plaça de Sant Roc. La Junta de Govern Local d’aquest dilluns ha donat el vistiplau a iniciar les obres, un cop s’hagin licitat i adjudicat els treballs, per la qual cosa encara no hi ha calendari.

La façana de l’Ajuntament / ÓSCAR ROJAS

El projecte de reforma comportarà millorar i mantenir l’estat de l’edifici, de valor històric i patrimonial. Les obres es faran per fases, i afectaran tot l’exterior de l’edifici, tant les quatre façanes com la coberta. En aquest darrer espai, les obres principalment se centraran a millorar-ne els accessos.

Els treballs inclouran el sanejament i repintat de les parets així com reparar i pintar de nou les reixes i els elements de fusta. Els porticons de fusta exteriors es canviaran per làmines d’un color similar a l’actual i amb marcs inferiors per assegurar la seva fixació. Els balcons també es milloraran excepte el principal, ja que es considera que està en bon estat després de les darreres reformes.

En els darrers dies operaris municipals ja han fet algunes tasques de millora de l’edifici de l’Ajuntament. En concret han estat repintant les portes de ferro de la plaça del Dr. Robert.

La seu de l’Escola Pia

Inicialment, l’edifici que acull el consistori era la seu de l’Escola Pia de Sabadell, fins que el centre educatiu es va traslladar al carrer del Centre que porta el seu nom. La seu de l’Ajuntament la van construir entre 1871 i 1872 l’arquitecte sabadellenc Gabriel Batllevell (pare) i el 1901 Juli Batllevell (fill) en va fer la façana posterior.

El 1880 l’Ajuntament, governat per l’alcalde Pau Montllor i Juncà, va comprar l’edifici de Sant Roc per 285.000 pessetes per convertir-lo en la seu del consistori, que fins aleshores era al carrer de Gràcia, 2.

Comentaris
To Top