Ciutat

La investigació de l'homicidi de Can Llong té dues dones en el punt de mira

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un sabadellenc –P.F., 50 anys– per múltiples contusions al cap amb una barra de ferro, dissabte 10 de juliol en un bloc de pisos del carrer de Porto (Can Llong). Aquell dia, a dos quarts de tres de la matinada, els veïns van trucar la policia després d'escoltar ràfegues de cops, successius i molt forts.

El presumpte autor del crim –I.G., 45 anys–, en presó preventiva acusat d'homicidi, coneixia perfectament la víctima. Eren cunyats, mantenien una relació sentimental amb dues germanes bessones. De fet, la nit del crim elles hi eren presents. Els quatre es trobaven en el mateix pis del carrer de Porto, situat a la quarta planta i llogat per la parella de la víctima, D.V. Els Mossos investiguen quina implicació tenen les dues bessones en l'assassinat, que després de ser detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs. Segons ha pogut saber aquest diari, hi hauria un testimoni clau que ho podria ajudar a aclarir.

Testimonis presents a l'escenari del crim descriuen que va ser "una mort molt violenta". El replà de la tercera planta –parets, portes, ascensor– va quedar ple de bassals i esquitxos de sang. Segons apunten fonts pròximes a la víctima i confirmen els veïns, l'arma utilitzada va ser una pota de cabra, una contundent barra de metall que serveix per fer palanca.

Una relació turbulenta

La víctima és definida pel seu entorn com “una persona amable, un bon pare, incapaç de fer mal a ningú i animalista”. Havia estat professor de defensa personal i sostenen que va ser assassinat mentre dormia perquè no es pogués defensar.

Les mateixes fonts denuncien que la víctima va patir maltractament psicològic per part de la seva parella sentimental, D.V., a qui acusen d'intentar robar-li diners en diferents ocasions i d'agafar-li el mòbil per fer-se passar per ell i enviar missatges amenaçadors i insults. La família li hauria demanat en diferents ocasions que trenqués la relació amb ella perquè no li convenia.

La implicació de les bessones

L'assassinat s'hauria produït en el replà de la tercera planta, quan P.F. intentava escapar des del quart pis, segons fonts properes al cas. Després, el presumpte autor del crim hauria intentat embolicar el cadàver amb un llençol i l'hauria pujat una planta amb l'ascensor, fins a casa de D.V., parella sentimental de la víctima.

En arribar, els Mossos d'Esquadra es van trobar el presumpte assassí netejant el replà del tercer pis. Aleshores, hauria intentat enganyar-los dient que la sang era d'un veí que havia caigut per les escales, segons exposen fonts veïnals.

En aquell moment, les dues germanes es trobaven en el quart pis. La investigació, sota secret de sumari, vol esclarir quin va ser el mòbil del crim i quin paper van tenir en tot plegat les bessones. Els veïns afirmen que van ajudar a desplaçar el cadàver i a netejar l'escena. La família de la víctima va més enllà i les acusa d'haver participat en la mort de P.F.

Replà de la tercera planta del pis / D.S

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top