Ciutat

Creixen les crítiques pel tancament del punt de vacunació massiva de la Pista

El punt de vacunació contra el coronavirus a la Pista / VICTÒRIA ROVIRA

El tancament del punt de vacunació massiva de Sabadell, a la Pista Coberta d'Atletisme, continua aixecant veus crítiques que reclamen que es torni a obrir. El grup parlamentari En Comú Podem ha preguntat aquest dimarts des del Parlament al Govern per què s'ha tancat aquest equipament. I la Cambra de Comerç veu "incoherent" el tancament. Les dues peticions se sumen a la de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ahir dilluns va reclamar per carta al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que reobri la instal·lació.

La Pista és el punt de vacunació massiva de referència per a la regió sanitària Metropolitana Nord, però el Departament de Salut no concreta per què la tanca quan en aquesta àrea hi ha el 37,5% de persones pendents de completar la pauta vacunal. A Sabadell, aquest percentatge és del 35,8%. Salut va incloure la Pista entre els set grans punts de vacunació repartits per tot Catalunya. Va obrir l'1 de juny i havia de tancar el 30 de juny, però finalment el tancament es va posposar fins al passat diumenge, 18 de juliol, per vacunar el màxim possible.

La coordinadora de Sabadell en Comú, Marta Salido, explica que "no entenem ni compartim que en plena pandèmia es tanqui aquest centre quan encara hi ha tanta gent jove per vacunar i els CAPs estan saturats". Segons els comuns, el tancament de la Pista suposa una reducció de l'administració de més de 3.000 dosis diàries, "quan les xifres de vacunació a Catalunya en general i a Sabadell en particular aconsellen seguir disposant tots els esforços en garantir la vacunació del major volum de persones possible". Des d'En Comú Podem celebren que des que es va posar en marxa aquest punt de vacunació s'hi han administrat pràcticament 170.000 dosis que han impulsat la campanya a tot Catalunya, ja que no només s'hi han vacunat sabadellencs sinó catalans d'arreu.

Preocupació empresarial

Des de la Cambra de Comerç de Sabadell mostren la preocupació del sector empresarial per l'impacte de la cinquena onada "amb un increment destacat de baixes i absentisme per quarantenes a les empreses". Els empresaris adverteixen que això "comença a ser un problema en l'àmbit laboral" perquè consideren que el teletreball no pot cobrir el 100% de l'activitat. Més, tenint en compte que les perspectives són de retorn a la presencialitat al setembre.

El president de la Cambra, Ramon Alberich, creu que caldria seguir promovent les vacunacions per augmentar el percentatge de vacunació de la ciutadania, si cal estimulant els sectors com els joves "que són ara objectiu prioritari".

Totes les parts coincideixen que "hi ha queixes per la dificultat a trobar hores" i, per això, "el tancament de la Pista no s'entén", afegeix Alberich.

Farrés reclama la reobertura

Per la seva part, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va enviar ahir dilluns una carta al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en què reclama que reobri la Pista Coberta com a punt de vacunació.

"Si exigim als joves que compleixin el toc de queda, també hem d'oferir-los possibilitats perquè es vacunin", remarca Farrés.

Mentre la Pista està tancada, queden oberts els punts de vacunació dels casals cívics dels Merinals i Campoamor, a part dels CAP. La cita prèvia per vacunar-se es pot demanar en aquest enllaç: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

3 de cada 10 joves, vacunats

Tres de cada deu joves sabadellencs, de 20 a 29 anys, ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 (29,8%), mentre que el 5,3% té la pauta completa. Pel que fa a la franja de 16 a 19 anys, el 18,8% ha rebut la primera punxada i el 2,3%, les dues o el vaccí monosodi de Janssen.

Salut tanca la vacunació a la Pista tot i la petició de l’Ajuntament de mantenir-la

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top