Publicitat
Ciutat

Inicien una recollida de signatures per recuperar el bosc de Can Feu “tal com era”

L’associació cultural que vetlla pel castell conserva els plànols originals

El castell de Can Feu, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

L’associació cultural Can Feu ha iniciat una recollida de signatures digital per “recuperar el bosc de Can Feu tal com era”. En les primeres hores activa a Change.org, l’acció ja compta amb més de 100 suports i s’adreça directament a l’Ajuntament de Sabadell, propietari de la finca que envolta el castell.

El consistori compta amb un projecte presentat el passat mes de març per convertir el castell en un centre de formació en activitats mediambientals i, alhora, recuperar el bosc de Can Feu. Sabent-ho, l’associació cultural vol incidir en la recuperació d’aquest espai perquè sigui com era originalment. “Ho podem fer gràcies a les planimetries del bosc conservades per la nostra entitat i que, sobreposant el plànol amb els terrenys, podem fer un entorn exacte tal com era”, remarca el president de l’associació, Aleix González.

Ubicació del que seria el bosc de Can Feu en el projecte de recuperació del castell proposat per l’associació / CEDIDA

L’associació vol recuperar la zona boscosa i els mateixos camins interiors del bosc, així com deixar-hi un espai per poder fer actes culturals i el soterrat pont de Sant Quirze. Per aproximar-se a la recuperació exacta, l’associació cultural Can Feu fa anys que conserva llavors de pi pinyoner, alzina i roures i les fa créixer per plantar aquests arbres al bosc. Aquest bosc va ser molt estimat pels sabadellencs durant el primer terç del s. XX i s’hi van organitzar nombroses celebracions culturals, com teatres, sardanes, concerts i activitats esportives.

El bosc de Can Feu té unes 50 hectàrees entre aquest barri i els Merinals, ja que part d’aquest entorn natural era on ara es coneix com a Pla de l’Amor. La seva ubicació és entre la plaça del Mil·lenari, la ronda de Maiols i l’avinguda d’Arraona. El bosc era propietat del noble barceloní Josep Nicolau d’Olzina, qui el va cedir a la ciutadania per al seu ús.

Sabadell vol ubicar un centre de formació en activitats mediambientals al Castell de Can Feu

Publicitat
Comentaris
To Top