Ciutat

El 18% dels nois i el 16% de les noies de Sabadell pren refrescos cada dia

/ CEDIDA

El 18,4% dels nois i el 15,6% de les noies de Sabadell consumeixen refrescos diàriament, segons l'estudi BEENIS de la Fundació Institut Universitari per a la recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) i l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut. Per fer-lo, s'han recollit dades reals sobre el consum d’aquests productes entre 4.000 estudiants de 13 a 18 anys de Sabadell.

Pel que fa a les begudes esportives, els nois les prenen cada dia en el 4,8% dels casos i, les noies, en l'1,4%. Per últim, les begudes energètiques són consumides cada dia per l’1,7% de nois d’entre 13 i 18 anys, i per l’1% de les noies. Així doncs, segons els resultats de l’estudi, la freqüència i la quantitat de begudes tant esportives com energètiques i refrescos és més alta en nois que en noies.

A més, s’han trobat evidències que el consum de begudes energètiques i refrescos augmenta en adolescents nois que també fumen, són poc actius a nivell físic, tenen un rendiment escolar baix i provenen de famílies amb rendes baixes. En canvi, el consum de begudes esportives és més alt en joves que practiquen esport i no fumen.

L'estudi conclou que el consum de begudes ensucrades és molt ampli en la població infantil. A més, aquest consum s’ha relacionat amb diferents efectes adversos i és un dels principals factors associats a l’epidèmia d’obesitat infantil. Davant això, els investigadors de l'estudi consideren necessari implantar polítiques per reduir-ne el consum. Apunten, també, que una acció que podria ser efectiva per reduir el consum d’aquest tipus de begudes podria ser incrementar els impostos a aquests productes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top