Diners

Joan Capdevila (ERC): “Per ser industrial, Sabadell s’ho ha de creure”

Joan Capdevila i Gabriel Fernández durant la visita a Cafés Pont (CEDIDA)

Joan Capdevila, diputat d’ERC i president de la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme en el Congrés dels Diputats, va desenvolupar dimarts una atapeïda jornada de treball amb el teixit empresarial de Sabadell per conèixer la seva situació i expectatives.

No és la primera visita de Capdevila a la ciutat, doncs en els darrers mesos s’ha reunit amb altres empreses i entitats locals, a instàncies de Gabriel Fernández, regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell.

En aquesta ocasió, Capdevila va visitar PIMEC Vallès Occidental, patronal que defensa pimes i autònoms; Cafès Pont, referent en el món del cafè; FCI Coatings, capdavantera en el recobriment de cilindres de cautxú, i l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, el més gran d’Europa.

“La valoració no pot ser més positiva, doncs aquestes trobades permeten conèixer de primera mà les preocupacions, necessitats i reivindicacions del teixit productiu”.

Ha constatat “el coneixement i professionalitat dels empresaris sabadellencs. Són gent valenta, que no s’arronsa. Tenen bones idees, innoven. Cal d’escoltar-los més i comprendre’ls millor”.

Tot i que cada sector té necessitats específiques, “coincideixen en què cal simplificar la burocràcia i donar un millor tracte a pimes i autònoms. Hi ha el temor que els fons europeus Next Generation es derivin cap als grans projectes i no arribin a pimes i autònoms”.

Capdevila va fer seu l’interès que empreses i entitats mostren per la sostenibilitat i la digitalització. “Fer sostenibles les empreses no és una amenaça o una despesa, és una oportunitat. Com la digitalització, cridada a revolucionar l’activitat econòmica”.

“La pandèmia -continua- ha deixat fora de joc molta gent, però, amb ajut i suport públic, els emprenedors seguiran endavant i podran presumir d’això. Volem que el Govern central impulsi la Llei de la Segona Oportunitat perquè la societat castiga massa el fracàs”.

Sabadell té una gran tradició industrial, però s’ha transformat en ciutat de serveis. “Per tornar a ser industrial, primer Sabadell s’ho ha de creure, cosa que ara no succeeix. D’altra banda, no és cert que la millor política industrial és deixar fer. Catalunya serà industrial… o serà més pobre”.

El diputat Capdevila a la seu de PIMEC Vallès Occidental

Comentaris
To Top