Ciutat

La pandèmia recula a Sabadell, però els experts alerten d’un creixement a les UCI

Un pacient a l’UCI del Taulí, en una imatge d’arxiu
Un pacient a l’UCI del Taulí, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La Covid-19 fa marxa enrere a Sabadell –amb menys intensitat que al global de Catalunya–, però no a les UCI.  La setmana passada a Sabadell es van detectar 1.100 casos, mentre que l’anterior eren 1.252 positius. També la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) es troba en descens i actualment és de 0,94 punts, per sota de l’1. O el que és el mateix: ara la Covid no està en fase de creixement. 

La situació és encara més optimista a Catalunya, amb una velocitat de reproducció menor que se situa en els 0,91 punts. Però no és un punt final. “Tenim Covid amb nosaltres per mesos”, alerta l’investigador Daniel López Codina (Biocomsc – UPC). Malgrat la baixada de casos, els experts no preveuen un alentiment a les UCI fins a mitjans d’agost. “Quan es detecta un cas, triga dies a arribar a l’hospital i encara més a l’UCI”, assevera l’investigador.

Segons els experts, la variant Delta i l’excés d’optimisme de finals de juny ha estat la combinació que ha impulsat la cinquena onada. Tot i això, es preveu que el nombre de casos continuï decaient fins al 9 d’agost. En aquest sentit, defensen que es mantinguin les actuals restriccions.

La incidència “arrossega” els vacunats

López Codina sosté que la forta incidència entre el col·lectiu no vacunat –i el fet que l’efectivitat de les vacunes no és total– “ha arrossegat” també els que disposen de la pauta de vacunació. És per això que no es preveu recuperar la normalitat fins que la vacunació no arribi a un percentatge més alt de població.

Comentaris
To Top