Ciutat

El Teatre del Sol tanca les portes tot i la profunda rehabilitació de l’edifici

Aquesta setmana acaben les millores estructurals de l’immoble, però la companyia teatral sabadellenca no reprendrà la seva activitat

/ LLUÍS FRANCO

El Teatre del Sol abaixa el teló 33 anys després. L’històric teatre de Sabadell no tornarà a obrir les seves portes, malgrat que les obres de rehabilitació de l’edifici neoclàssic acaben aquesta setmana. Així ho ha confirmat el seu president, Josep Garrido al D.S., que assegura que l’Associació Grup de Teatre Independent Teatre del Sol ho ha decidit per majoria. “Hem complert una etapa fantàstica tots aquests anys, però ja no tenim forces per seguir”, afirma.

El desgast, motiu del tancament

El motiu principal del tancament és el desgast, tant econòmic com emocional, que han suposat les obres urgents per rehabilitar l’equipament, que està clausurat des del mes de maig. Així i tot, Garrido reconeix que la idea de tancar estava al cap de la junta directiva des de feia temps. “Ja hi havia intenció l’any passat que l’etapa s’acabés. L’obligació de fer les obres ha sigut el detonant”, afegeix. 

No obstant això, el director del teatre obre la porta que una associació teatral externa ocupi l’establiment del Teatre del Sol al carrer del Sol, 99: “Nosaltres marxem, però sí una companyia vol fer-se càrrec del teatre li obrirem les portes”, indica Garrido. De moment, no hi ha previst un acte de comiat, tot i que sí que es notificarà directament el tancament als socis del teatre. El que sí que ja té coneixement de la clausura és l’Ajuntament. 

L’edifici es va clausurar per ordre de l’Ajuntament, perquè l’equipament patia problemes estructurals greus. Els departaments d’Activitats i d’Urbanisme de l’Ajuntament van elaborar un informe avaluant les millores que calia fer en l’edifici i el van entregar a la direcció del teatre, que va buscar solucions. 

De fet, només dos mesos més tard, l’arquitecte encarregat de les obres, Eduard Fenoy, avança que a finals d’aquesta setmana s’acabaran les obres urgents a l’immoble, que no només és el que s’identifica per la façana sinó que ocupa la banda del carrer del Sol que va des del carrer de les Planes fins al de Montserrat.  

L’arquitecte indica que només falten per acabar els arrebossats de la façana i que ja han presentat un informe d’apuntalament de l’immoble que requeria l’Ajuntament de Sabadell. 

Publicitat
Comentaris
To Top