Publicitat
Diners

Alstom crearà 500 llocs de treball gràcies al nou contracte amb Renfe

Interior dels nous trens que es construiran a Santa Perpètua (CEDIDA)

El contracte que ha signat Renfe amb Alstom per a la compra de 152 trens de gran capacitat per a millorar el servei de Rodalies i Mitjana Distància de l’operador ferroviari comporta importants beneficis per al Vallès Occidental. Per exemple, la creació d’uns 500 llocs de treball directes i altres 3.000 indirectes.

La més gran adjudicació en la història del ferrocarril a Espanya fou aprovada pel consell d’administració de Renfe el març passat, té un import de 1.447 milions d’euros i preveu la construcció de 152 trens de gran capacitat -20% més que els actuals Civia- per a Rodalies i Mitjana Distància de Renfe, en el marc del Pla per a la Renovació de la flota.

Els trens, de 100 metres de longitud cadascun, es fabricaran al Centre Industrial de Santa Perpètua de Mogoda, que gaudirà així d’una important càrrega de treball els propers anys.

El Centre Industrial de Santa Perpètua té una superfície de 360.000 metres quadrats -la major planta d’Alstom a la península- i ocupa a gairebé un miler de persones. Pot produir, de forma integral, tot tipus de trens (tramvies, metros, trens regionals…) per a projectes nacionals i internacionals.

El contracte amb Renfe permetrà a Alstom, com dèiem, augmentar la capacitat productiva de Santa Perpètua i la generació d’ocupació estable i de qualitat en la planta (mig miler de llocs de treball qualificats i el doble d’indirectes).

D’altra banda, comportarà noves inversions en les instal·lacions industrials: nous tallers de soldadura, cabines de pintura, naus i vies de proves dinàmiques i un nou impuls al centre 3D printing (impressió additiva).

Publicitat
Comentaris
To Top