EDITORIAL

Els altres riscos de la pandèmia

Fa pràcticament un any i mig, les vides dels sabadellencs es van aturar. Una pandèmia global ens va tancar a casa i des d’aleshores –malgrat el desconfinament– les restriccions han estat el pa de cada dia. La Covid ha posat en risc la nostra salut, però també ha limitat les nostres vides i ha condicionat el bon ritme econòmic que experimentava la ciutat i el conjunt del país i d’Europa a principis del 2020.

Si bé és cert que els efectes de la recessió han quedat atenuats per les polítiques d’ajuts de l’Estat i de la Generalitat, les dades publicades ahir per l’Ajuntament de Sabadell mostren els efectes de la Covid en la pobresa i les desigualtats. L’any passat, els serveis socials de Sabadell van fer 68.074 intervencions, un 40,7% més que abans de la pandèmia. Pràcticament 14.000 sabadellencs, el 6% de la població, ha hagut de demanar ajuda.

Publicitat

La resposta de l’Ajuntament, com de les entitats socials, ha estat eficient i necessària davant d’una situació d’extrema complexitat i sense precedents. Volem traslladar el nostre reconeixement a totes les persones que, tant des del teixit associatiu com des de les institucions, treballen incansablement per als altres, per ajudar els més necessitats. Després d’aturar el cop, esperem que a mitjà termini la recuperació d’una certa normalitat, que atorgui estabilitat a empreses i treballadors, sigui el pas definitiu per recuperar l’embranzida d’abans de la Covid i evitar conseqüències més grans en matèria socioeconòmica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top