Publicitat
Diners

El Banc Sabadell guanya 220 milions d’euros (+51,5%) en el primer semestre del 2021

El BS ha millorat la seva estructura organitzativa (CEDIDA)

El Banc Sabadell (BS) ha millorat les previsions del mercat i ha tancat el primer semestre del 2021 amb un benefici net atribuït de 220 milions d’euros, xifra que suposa un creixement del 51,5% interanual (el benefici del segon trimestre ha estat de 147 milions).

“Tanquem el semestre -valora el conseller delegat, César González-Bueno– amb uns resultats positius, creixent en ingressos i en inversió creditícia. El full de ruta que estableix el nostre pla estratègic per a la transformació de l’entitat avança adequadament”.

Aquest bon resultat ve donat per la fortalesa del negoci bancari, que registra, en el segon trimestre, creixements del 2,3% en el marge d’interessos i del 7,7% en les comissions. També millora l’eficiència, amb una reducció de costos del 3,2% en relació al primer semestre del 2020 i del 3,3% en el segon trimestre del 2021.

Com destacava el CEO del banc, la inversió creditícia creix un 6,2% fins al juny i les hipoteques ja estan a nivell pre-pandèmia (+15% en el segon trimestre del 2021).

González-Bueno agraeix el “treball excel·lent” de la plantilla i la xarxa d’oficines per a donar compliment al pla estratègic.

La filial britànica, TSB, ha consolidat el seu creixement -en el marc del pla d’ajust que està aplicant- i ha generat un benefici de 39 milions d’euros entre gener i juny. González-Bueno subratlla “l’aportació al grup cada vegada més gran del nostre negoci al Regne Unit”.

Com a fet destacat del que portem de 2021, cal citar la venda de la participació del grup en BancSabadell d’Andorra (51,61% del capital) a MoraBanc per 67 milions d’euros.

El consell d’administració del BS ha expressat la seva intenció d’establir un pay out del 30% en efectiu sobre els resultats de l’exercici 2021, en línia amb les recomanacions del Banc Central Europeu.

L’entitat millora la seva solvència durant el semestre i la ràtio de capital CET1 fully loaded assoleix el 12%.

Un altre fet important és el nomenament de l’empresari Pedro Fontana (Barcelona, 1952), conseller independent, com a vicepresident de l’entitat en substitució de Javier Echenique, que renuncia per motius personals i professionals. La seva vacant com a conseller independent la cobrirà Luis Deulofeu.

El balanç semestral presentat pel BS ha agradat als mercats, doncs l’acció SAB ha arribat a pujar més d’un 7% durant la jornada bursària, tot i que el creixement ha estat, finalment, del 3,14% (un títol del banc val ara 0,5778 euros).

Publicitat
Comentaris
To Top