Ciutat

La Fundació Impulsa beca 20 alumnes per al curs vinent a Sabadell

Foto d’arxiu d’un alumne programant / Lluís Franco

La Fundació Impulsa ha enllestit el procés de selecció de la vintena d’alumnes de Sabadell que rebran suport per estudiar un cicle de formació professional. Són joves de diferents centres educatius de la ciutat a qui es facilitarà una ajuda econòmica, tecnològica, social, formativa i laboral. Hi havia més de mig centenar de candidats, de 21 instituts públics i concertats de la ciutat. Han estat escollits per criteris socioeconòmics i de motivació.

El projecte de la Fundació Impulsa aquest curs ha becat 154 alumnes de Catalunya. Des de la direcció de l’associació destaquen que han aconseguit una taxa d’èxit del 93% de joves que es graduen. El curs vinent, el nombre d’alumnes creix fins als 249, comptant amb la incorporació de Sabadell, on l’ambaixadora de la Fundació és Tània Nadal, vicepresidenta del Consell Social de la UAB, membre de la junta directiva d’Egarsat i membre del Consell d’administració de la clínica Tres Torres.

Un dels valors afegits de la beca és que als joves se’ls assigna un mentor, una persona amb una trajectòria consolidada en el món professional que els ajuda a desenvolupar autonomia, capacitat crítica i compromís.

A més, els joves col·laboren amb entitats socials del territori fent 25 hores de voluntariat a cada curs.

Porta oberta a empreses

Des d’Impulsa també obren les portes a les empreses del territori a col·laborar, econòmicament, amb formacions i amb estades. Concretament, el projecte va dirigit  a “empreses que comparteixen els objectius del projecte, apostant per un impacte social i econòmic al territori des de la formació i el talent”. Les empreses contribueixen, de mitjana, amb un import de 3.500 euros per beca. Han estat els centres educatius els encarregats de proposar els joves a rebre la beca, en coordinació amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Occidental per valorar objectivament la situació socioeconòmica de cada alumne.

Després, el procés de selecció s’ha dut a terme mitjançant diverses entrevistes personals. Des de la Fundació apunten que es tracta de joves “amb vocació i talent que tenen dificultats socioeconòmiques per continuar estudiant”.

Comentaris
To Top