PATRIMONI DE SABADELL

Abans que arribés el soterrament a Sabadell

José Gallego Ruiz / AHS

El pas del tren alterava completament la fisonomia urbana de Sabadell. Abans que arribés el soterrament de gran part de les vies, a partir de la dècada dels anys setanta, els conductors havien d’esperar pacientment en els passos a nivell que hi havia repartits per la ciutat. Un mecanisme que encara opera a molts llocs on el tren circula, visible, per l’exterior.

L’autor de la fotografia, conservada per l’Arxiu d’Història de Sabadell (AHS), és José Gallego Ruiz. Va disparar-la entre els anys 1965 i 1970, abans que la via del tren fos soterrada.

Va capturar un Seat 124, amb quatre persones al seu interior, davant d’un pas a nivell a l’encreuament de l’avinguda de la Concòrdia amb l’avinguda de Matadepera, al barri de Ca n’Oriac.

Com cada dijous, l’AHS publica un enigma a resoldre, que comparteix al grup de Patrimoni Sabadell de Facebook. El d’aquesta setmana, que resolem en aquesta pàgina, era la ubicació de la foto. Estigueu atents, perquè avui en surt un de nou!

Comentaris
To Top