Publicitat
oci

El llegat del Sol, 33 anys d’interpretació

Imatge actual de la façana de l'edifici neoclàssic, el Teatre del Sol / VICTÒRIA ROVIRA

Es compleixen els 33 anys de la primera representació al Teatre del Sol, d’on han sortit actors professionals. L’espai ha estat en excel·lent funcionament des de principis dels anys noranta, però avui dia es preveu la possibilitat del seu tancament definitiu.

Al teatre s’han reproduït un gran ventall de gèneres teatrals: comèdies, musicals, thrillers, teatre infantil, monòlegs i tragèdies, entre d’altres.

L’última producció pròpia va ser aquest hivern: El casament dels petits burgesos, en què Ariadna Clapés va interpretar la núvia. Clapés explica que tot l’equip es va quedar en xoc quan van anunciar que no podrien seguir amb les funcions: “Pensàvem que al cap de pocs dies hi tornaríem i malauradament no ha estat així”, lamenta. Tot i aquest entrebanc, ha participat en moltíssimes altres obres, però posa l’accent a Pirates, on va ser protagonista. Una obra que recorda amb molta energia i potència: “Érem 40 persones dalt de l’escenari”.

Els actors més veterans expliquen que era inimaginable ser més de 15 persones dalt de l’escenari. Jaume López, actor amateur qui va actuar a l’obra Maria Rosa l’any 1996, apunta que el Sol va començar amb un grup de persones molt reduït: “Sempre érem els mateixos actors”. A més, remarca que al llarg dels anys s’han incorporat noves companyies, com és el Teatre Sant Vicenç i La Faràndula.

Tot i això, cal conèixer els inicis per entendre la importància que ha adquirit el Teatre del Sol a la ciutat. La primera obra que es va representar va ser la comèdia Enric IV, de Luigi Pirandello, el novembre del 1989. En aquesta representació, Jep Barceló va interpretar el personatge Landolf. Ell recorda com els nervis estaven a flor de pell. Barceló bromeja que ell va inaugurar el teatre: “Vaig dir les primeres paraules, ho recordo com si fos ahir”. Tot i això, ara que s’acosta el possible final, Barceló mostra la seva indignació: “No podem deixar morir la cultura”.

Així, el Teatre del Sol ha donat molta vida a la ciutat i ha fet créixer a molts artistes, però avui els llums continuen apagats i és una incògnita saber si es tornaran a encendre.

Publicitat
Comentaris
To Top