Ciutat

L’agost s’estrena amb una onada de robatoris a establiments del Centre

Fins a cinc robatoris la nit de divendres a dissabte al Centre de Sabadell. Comerciants del Centre de la ciutat han denunciat robatoris amb força als seus establiments en només unes hores. Ni les alarmes ni les alertes dels veïns no han pogut frenar aquests delictes. “Vam trucar immediatament a la policia després de sentir cops molt forts per accedir-hi”, explica Gabriel V., veí del carrer de la Indústria. Però quan les patrulles van arribar, ja no quedava ni rastre dels lladres.

Les càmeres d’un dels establiments afectats van registrar com un grup de joves entrava al local i, en menys de tres minuts, ja donaven el robatori per finalitzat. “Van anar directes a la caixa. Se la van emportar sencera, no van destinar ni un minut a intentar obrir-la”, explica la propietària d’un dels establiments afectats. El modus operandi ha estat el mateix a la resta de robatoris amb força, segons avancen fonts policials: entren amb força, arrepleguen en pocs minuts allò que poden i marxen.

Comerciants entrevistats pel D.S. reclamen un reforç policial nocturn als principals eixos comercials de la ciutat, coincidint amb les vacances estivals. “Botigues tancades per vacances, veïns que marxen a segones residències… és un moment que ens preocupa a veïns i comerciants”, destaca la Montse, des del seu establiment de Ca n’Oriac. S’hi suma la Lidia, des d’una botiga de moda. “Anem amb totes les precaucions possibles i no deixem mai diners a la botiga, però és tot un enrenou que t’entrin a robar”, explica.

350 robatoris el 2021

Entre el gener i el març d’enguany, segons les últimes dades disponibles dels Mossos d’Esquadra, s’han produït 350 robatoris amb força i amb violència o intimidació a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell. Tot i això, entre aquests dos mesos s’ha registrat un descens de casos respecte al mateix període del 2020, quan aquests delictes es van disparar coincidint amb la fi de l’estat d’alarma. Així, en el mateix període de l’any anterior en van ser 449. Un 22% més.

Publicitat
Comentaris
To Top