Publicitat
Diners

El Banc Sabadell ven la planta termosolar de Les Borges Blanques (Lleida)

L'energia termosolar està experimentant un ràpid desenvolupament (CEDIDA)

El Banc Sabadell (BS) -que s’ha mostrat sempre molt actiu en l’àmbit del medi ambient i les energies renovables, un segment de negoci de present i de futur- ha tancat la venda de la planta termosolar de Les Borges Blanques (Lleida) al fons Q-Energy.

L’import de l’operació és superior als 125 milions d’euros, que es repartiran els accionistes: BS, Comsa i Avancsa (empresa de promoció i localització industrial de Catalunya), propietaris del 47,5%, el 47,5% i el 5% del capital, respectivament.

Amb aquesta transacció, el BS genera importants plusvàlues (rebrà uns 60 milions d’euros), ja que la seva participació la va adquirir a Abantia, soci original del projecte, per 11,8 milions.

Les Borges Blanques és una planta híbrida -única a Espanya i de les primeres al món- que combina l’energia termosolar i la biomassa forestal, amb una producció anual d’entre 75.000 i 98.000 MW/h, amb la qual cosa pot subministrar energia a 33.000 llars.

Q-Energy gestiona actius solars capaços de generar fins a 1.200 MW, eòlics de fins a 300 MW i 8.000 MW en nous desenvolupaments. El seu objectiu és desenvolupar noves plantes renovables, modernitzant actius que es troben al final de la seva vida útil.

PARC EÒLIC

D’altra banda, el BS y Capital Energy han subscrit un nou project finance per 21 milions d’euros destinat al primer parc eòlic que la segona construeix a Lebrija (Sevilla, Andalusia).

Es tracta d’una operació de finançament d’una instal·lació d’energies renovables, l’entrada en funcionament de la qual tindrà lloc al primer semestre del 2022. Un finançament a 18 anys que és el segon que formalitzen el BS i Capital Energy.

Els 7 aerogeneradors del parc, subministrats per General Electric, generaran 103.000 megawatts hora (MWh) anuals d’energia neta per a 40.000 llars de la zona.

Capital Energy -que compta a la península ibèrica amb una cartera de projectes eòlics i solars de 35 gigawatts (GV) de potència- acaba de signar un préstec corporatiu de 140 milions d’euros amb la gestora europea de crèdit Incus Capital i el fons de pensions Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP).

Publicitat
Comentaris
To Top