Ciutat

Els interns en residències podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies

El nou protocol incorpora que els residents que siguin contactes de positiu s’hauran de fer tres PCR

Una visita en una residència de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Els departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol covid a les residències i permetran als interns tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies, sempre que només es relacionin amb una bombolla de convivència. També com a novetat respecte l’actualització del 4 d’agost, els residents que hagin estat contacte estret d’un cas positiu de covid-19 però portin ja la pauta completa continuaran sense haver de fer quarantena però se’ls farà una PCR el primer dia, el dia 7 i el dia 15. Les conselleries ja han comunicat les noves mesures als centres davant la millora de les dades amb l’objectiu que es puguin posar en funcionament a partir d’aquest dimarts.

Es reprenen les sortides dels residents de menys de tres dies, sempre i quan es relacionin amb una sola bombolla de convivència. En el cas de passejades o sortides d’unes hores, es recomana que siguin en espais oberts.

Es mantenen les sortides de tres o més dies com fins ara. Els familiars que vagin a buscar els residents hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu de coronavirus en un test d’antígens.

Els familiars que visitin un resident han de donar negatiu en un test d’antigen, mesura aplicada ja en les darreres setmanes, i també es manté la limitació de dues persones com a màxim per visita.

En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de deu dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que se’ls haurà de fer PCR.

Els treballadors que siguin casos estrets d’un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

Les mesures s’apliquen a partir d’aquest dimarts i per als propers 14 dies i s’han pogut introduir després que s’hagin reduït els casos de covid-19 en les darreres setmanes, si bé la incidència encara és elevada, tant a la comunitat com a les residències.

Comentaris
To Top