Ciutat

Una seixantena d’alumnes inauguraran l’ESO de l’institut escola Virolet

Les obres avancen darrera dels barracons / lluís franco

A l’espera que acabin les obres del nou edifici, una seixantena d’alumnes començaran en barracons el primer curs d’ESO a l’institut escola Virolet, aquest setembre. Distribuïts en dues línies, que internament s’organitzaran en tres grups classe, formaran la primera promoció sota el nou equip de professors de secundària del centre públic del barri de Can Llong.

Planificada durant tot el curs passat, la secundària arrencarà sota una nova coordinació. Part del personal va ser escollit just després de Setmana Santa per a l’actual direcció de l’escola, una possibilitat que Educació dona als centres de nova creació, tot i ser públics.

La posada en marxa de l’institut escola, el segon que té Sabadell després que durant el curs 2020-2021 s’hagi posat en marxa el Joan Sallarès i Pla, permetrà descongestionar la secundària de l’Arraona, amb excés de línies en alguns cursos d’ESO.

Els alumnes podran cursar al centre tota l’educació obligatòria, dels 3 als 16 anys. Des de la direcció valoren que, d’aquesta manera, podran “donar continuïtat al mateix projecte pedagògic”. El Virolet va posar sobre la taula la proposta per esdevenir institut escola el primer trimestre del curs 2019-2020. En només dos anys, i després que Educació ho veiés amb bons ulls, s’ha fet realitat.

Objectiu: abandonar barracons

Malgrat que algunes de les primeres previsions havien apuntat que a principis de l’any 2022 el nou edifici per al Virolet podria estar enllestit, caldrà esperar. El centre, que des que es va posar en marxa fa més de 10 anys ha estat ubicat en barracons, podrà traslladar-se a les noves instal·lacions el curs 2022-2023.

Amb un pressupost de la Generalitat de més de 4 milions d’euros, les obres van començar el mes de febrer passat. La direcció del centre apunta que les darreres previsions són que acabin el juny del 2022.

Comentaris
To Top