Publicitat
Diners

Les Cambres de Comerç, per un repartiment just i transparent dels Fons Next Generation EU

Ramon Alberich, president de la Cambra de Comerç de Sabadell (CEDIDA)

Les Cambres de Comerç de Catalunya -inclosa Sabadell- han exigit al Govern central la publicació dels calendaris de convocatòria dels Fons Next Generation EU (dotats amb 750.000 milions d’euros) amb antelació i transparència per assegurar que puguin arribar a totes les empreses.

En un comunicat, el Consell de Cambres de Catalunya reconeix que els Fons Next Generation són una gran notícia per a la nostra economia i esdevindran un instrument importantíssim per a la recuperació, en el marc dels nous paradigmes de sostenibilitat.

Entén, el Consell, que l’adjudicació d’aquests fons europeus comporta “una priorització de projectes a partir de la seva capacitat transformadora i d’arrossegament als macro objectius que com a societat europea ens hem marcat”.

Ara bé, “no han de deixar ningú darrera si s’adapten a les línies estratègiques marcades per Europa. Per tant, la seva gestió ha de contemplar necessàriament l’atribució a partir del mèrit de la proposta, però també la territorialització, la segmentació i la igualtat d’oportunitats”.

El Consell de Cambres, que reivindica la capacitat i dinamisme de les empreses catalanes, ha identificat “moltes oportunitats” en les tasques de preparació per a les convocatòries dels Fons Next Generation, però “ens preocupa molt que amb la mecànica de convocatòries express es poguessin estar atenent només determinades empreses estretament vinculades als ministeris convocants”.

Les entitats camerals reclamen, doncs, una gestió molt acurada i transparent, que permeti “veure que els criteris es segueixen i que les empreses, totes, tenen les mateixes oportunitats per accedir-hi”.

Les Cambres de Comerç catalanes desconeixen, a dia d’avui, “si existeix un disseny i una planificació de les convocatòries que permetin complir la finalitat de promoure els compromisos aprovats per la Comissió Europea a proposta del Govern d’Espanya”.

A banda de la publicació dels calendaris amb antelació, també demanen la publicació del repartiment territorial, de les avaluacions de les adjudicacions fetes i de les que s’aniran fent i un flux constant d’informació caps als governs autonòmics i d’aquests cap a les organitzacions empresarials.

Publicitat
Comentaris
To Top