Publicitat
Diners

El Banc Sabadell prepara un nou tancament d’oficines

Edifici del Banc Sabadell a la Plaça Sant Roc (CEDIDA)

No és l’única entitat financera que ho farà, però el cas és que el Banc Sabadell (BS) prepara un nou tancament d’oficines per retallar costos i donar un major protagonisme a les noves tecnologies en la relació amb el client.

Segons ha comunicat el banc als sindicats, a finals d’octubre preveu iniciar el tancament d’un 30% de la seva xarxa comercial, composta per 1.588 oficines a finals de juny. Es podrien veure afectades, doncs, unes 475, encara per seleccionar.

L’entitat que presideix Josep Oliu va tancar 233 oficines l’exercici 2020 i el juny passat van ser altres 111, per la transformació que experimenta la banca i l’imparable digitalització de la seva activitat, accelerada per la pandèmia.

Cal recordar que el nou pla estratègic del BS, presentat el maig passat, contempla la implementació d’un pla de reestructuració per al primer trimestre del 2022, amb l’objectiu bàsic d’estalviar uns 100 milions d’euros anuals.

Pla de reestructuració que gira al voltant de la digitalització -el banc vol automatitzar totalment els processos de préstecs al consum, medis de pagament i comptes corrents-, que es coneixerà en detall aquest tercer trimestre i que, previsiblement, comportarà una nova reducció de plantilla.

A LA RECERCA D’OFICINA

Aquest mes d’agost, el BS (unes 300 en total) i altres entitats financeres han tancat provisionalment una part de la seves xarxes comercials per estalviar costos, en una mena d’assaig del comportament del client davant les oficines tancades, client que es veu obligat a fer ús de la via digital.

El tancament generalitzat d’oficines al mercat estatal no ha estat ben rebut ni per les plantilles, ni pels sindicats ni per una gran part dels clients, sobretot els més grans, que tenen cada cop més problemes en trobar una oficina prop de casa i realitzar presencialment les seves gestions més habituals.

Els sindicats qualifiquen aquest procés de digitalització d’imposat, donat que molts clients ni tenen accés ni saben utilitzar adequadament les eines digitals.

D’altra banda, els empleats de les oficines que restin obertes després d’un nou tancament massiu de sucursals és més que probable que acabin assumint una major càrrega de treball.

Publicitat
Comentaris
To Top