Ciutat

La venda de tests d’antígens augmenta a les farmàcies de Sabadell durant l’estiu

La venda de tests d’antígens a les farmàcies de Sabadell a l’agost ha mantingut la bona dinàmica des que van començar a vendre’ls a finals de juliol. S’han venut milers d’unitats, tot i que els farmacèutics de la ciutat admeten que la fi de les vacances portarà una disminució de la compra dels tests d’automostra. “Aquest setembre hi haurà menys gent que es faci proves, perquè ningú marxarà de viatge”, explica Santi Argelaguet.

En la mateixa línia, Montse Serdà, farmacèutica de la Farmàcia Ortopèdia Isabel Domènech, explica que la principal demanda segueix sent per assistir a trobades socials amb més garantia: “Ens ha vingut molta gent jove que vol fer trobades, és una mesura preventiva. Tanmateix, no hem tingut gaires persones de casals d’estiu”, afirma.

Una dona compra tests d’autodiagnòstic del coronavirus a una de les 23 farmàcies de Sabadell que en venen / VICTÒRIA ROVIRA

Descongestionar els CAPs

Per la seva banda, Susa González, propietària de La Farmàcia, recorda que en cas de tenir símptomes, la persona ha de posar-se en contacte amb el sistema de salut trucant al 061. “No ha de comprar un test d’autodiagnòstic a les farmàcies. Cal tenir-ho clar”, assevera. Per acabar, Mercè Segalàs, propietària de la Farmàcia Segalàs, recorda que les persones que “tinguin dubtes” de si són contacte estret, sí que poden comprar tests d’antígens. “És la manera que tenim de descongestionar l’atenció primària, que ja ho està prou”, reflexiona.

Comentaris
To Top