Ciutat

La concentració infernal fa pujar la temperatura de la Festa Major

Les Bruixes del Nord, en un moment de la concentració infernal / LLUÍS FRANCO

La plaça de la Sardana (Fira Sabadell) va ser l’escenari ahir a la tarda de la concentració infernal amb les colles de foc de la ciutat. Des de les 20 h, tot i que amb una mica de retard, fins a gairebé les 22 h, els tabals i els petards van ser els principals protagonistes de la jornada. D’entrada, va tenir lloc la tabalada i, després, hi va haver lluïments de diables, bruixes i bèsties de foc. Sens dubte, la concentració va fer pujar la temperatura de la Festa Major.

Moltes persones la van poder veure des de fora, darrere les tanques, i es van queixar perquè no es podia mantenir la distància de seguretat pel coronavirus. Els organitzadors els hi van demanar diversos cops, sense massa èxit, que guardessin espais entre ells. Algun dels assistents amb entrada també va mostrar la seva desaprovació per la situació.


Dit això, primer de tot, va tenir lloc la tabalada. Les Bruixes del Nord, Ball de Diables de Sabadell, les Forques de Can Deu, els Diables de La Creu Alta i els Diables Els Sentinelles d’Arkëmis, en aquest ordre, van sortir a la plaça a fer la seva actuació. El públic rebia amb aplaudiments a cada colla a l’inici i al final de cada tabalada.

El Ball de Diables de Sabadell, en el seu lluïment / LLUÍS FRANCO

Un cop van finalitzar la tabalada, va començar el lluïment de bruixes, diables i bèsties de foc. Les espurnes i els petards eren els grans protagonistes. Fins i tot, alguns dels infants més petits, poc acostumats al soroll, portaven taps a les orelles. Així mateix, van passar totes les colles de foc a l’escenari de la plaça de la Sardana, amb el mateix ordre en què havien sortit a la tabalada. La concentració infernal va acabar amb un sorollós aplaudiment dels assistents.

Un moment del lluïment d’ahir a la Fira Saabdell / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top