Diners

El Banc Sabadell confirma que tancarà 320 oficines aquest 2021

César González-Bueno, CEO del Banc Sabadell (CEDIDA)

El Banc Sabadell (BS) va confirmar dimarts als sindicats que vol acomiadar 1.936 empleats (12,5% de la plantilla) i tancar 320 oficines aquest 2021 en la segona de les reunions previstes a celebrar abans que s’iniciï el període formal de negociacions del nou ERO proposat per la direcció.

La trobada va permetre constatar les grans diferències existents. El BS justifica l’ERO per la necessitat d’augmentar l’eficiència i la rendibilitat. El primer ERO -amb prejubilacions i baixes voluntàries- no ha estat suficient per assegurar el futur de l’entitat.

La direcció proposa el tancament de 320 oficines (105 ja s’han clausurat i 215 tancaran a l’octubre) i la sortida de gairebé 2.000 empleats d’oficines i centres corporatius.

Els sindicats reiteren el seu rebuig. UGT lamenta que l’ERO “sigui la moneda de canvi amb que l’entitat paga uns treballadors que han estat essencials durant la pandèmia. Denunciem que la direcció no sigui capaç de presentar altres opcions, com l’adhesió voluntària a un pla de desvinculacions”.

“No s’entén -diu CCOO- que vulguin acomiadar a la gent sense més quan han contractar personal aquest 2021”.

Comentaris
To Top