Ciutat

Ciutadans reclama un pla per lluitar contra la vespa asiàtica a Sabadell

Vespa asiàtica / ACN

Ciutadans vol que l’Ajuntament traci un pla per lluitar contra la vespa asiàtica, una espècie invasora, que posa en perill l’apicultura i per als humans. Segons ha assenyalat el portaveu del partit, Adrián Hernández, “cada cop n’hi ha més, sobretot a l’entorn del Ripoll, però també a zones urbanes com el Poblenou”.

La vespa asiàtica s’expandeix i ja amenaça la mel del Vallès

Hernández ha avançat que Ciutadans presentarà una moció al Ple d’aquest mes per “posar solucions a aquesta invasió, ja que s’ha d’actuar a totes les fases de la seva vida per eradicar-la”.

La vespa s’alimenta principalment d’abelles, amb el risc per al medi ambient i per al cultiu de mel. Un exemplar d’aquesta espècie pot matar fins a 300 abelles al dia.

Ciutadans ha demanat la creació d’un protocol de divulgació, per donar a conèixer aquest insecte; i un d’actuació, per eradicar els seus nius un cop detectats pels veïns.

La proposta del partit taronja demana també “treballar amb administracions supramunicipals per crear un cens al territori d’albiraments, actuacions i resultats” amb la implicació del Departament de Territori. “Es tracta d’un problema de tot el territori i, tot i que són molt necessàries, no el solucionarem només amb accions locals”, apunta Hernández.

Comentaris
To Top