Ciutat

Organitzen un acte d’homenatge pòstum a Josep Maria Benaul, exdirector de la Bosch i Cardellach

Familiars i amics, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, organitzen un acte en memòria i reconeixement de l’historiador Josep Maria Benaul i Berenguer, qui va ser director de la Fundació Bosch i Cardellach fins que va traspassar el 28 de setembre del 2020.

Precisament, l’homenatge es farà coincidint amb el primer any de la seva mort, de manera que serà el pròxim dimarts 28 de setembre de 2021, a les 19 h, al Teatre Principal de Sabadell. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, i l’actual directora de la Bosch i Cardellach, Isa Vega, presidiran l’acte, i el clourà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui va ser alumne de Benaul.

Targetó homenatge Josep Maria Benaul / D.S.

El periodista sabadellenc Plàcid Garcia-Planas conduirà l’homenatge i conversarà amb amics de Benaul com el professor Ferran Izquierdo, l’arquitecte urbanista Manel Larrosa i els historiadors Joan B. CullaEsteve Deu i Jordi Catalan. En la conversa recordaran diferents aspectes de la vida de l’historiador, de la joventut a la maduresa.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Benaul va dirigir l’Arxiu Històric de Sabadell del 1986 al 1991. També va ser professor universitari, impartint classes d’Història moderna i contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Història econòmica a la Universitat de Barcelona (UB), on va tenir d’alumne Pere Aragonès.

Per assistir a l’acte caldrà reservar entrades gratuïtes al web https://sabadellcultura.koobin.cat/ a partir del dilluns 13 de setembre.

Mor Josep Maria Benaul, director de la Fundació Bosch i Cardellach

Comentaris
To Top