Ciutat

El xàfec amb llamps i trons deixa inundacions a Sabadell i talla la Gran Via

Acumulació d'aigua al barri de Can Rull / Òscar Moreno (@oscarmoreno113)

Intens xàfec a Sabadell, aquest divendres, tal com estava anunciat. La precipitació, acompanyada de llamps i trons, ha estat molt intensa al llarg del migdia i ha causat incidència a tota la ciutat. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per les pluges d’aquesta tarda. Segons el Meteocat, a l’estació Sabadell-Parc Agrari s’han acumulat 46,3 mm en 30 minuts.

De fet, s’ha pogut veure un fort llamp al Centre, que ha causat un gran impacte sonor quan ha caigut en el solar buit del carrer del Doctor Puig. Les principals afectacions per acumulació d’aigua s’han produit a la Ronda Europa (a l’altura del Punt Blau),  a l’avinguda de la Pau i al primer pont de la Gran Via (carrer de Joaquim Blume). Aquests carrers han quedat tancats al trànsit durant unes hores. També es van notificar incidències a la ronda de Ponent, el carrer de Tàcit de Can Rull i el carrer dels Pins de Can Deu.

La pluja ha provocat diverses incidències: els semàfors a l’encreuament entre Gran Via i Rambla no funcionen, ni tampoc els de la rotonda dels Agents Comercials (carrer de Vilarrúbias amb Gran Via). Els Bombers han rebut una quinzena d’avisos per pluja, però cap greu. D’entre les incidències, també destaca algun arbre caigut a la ronda de Ponent i acumulació d’aigua.

De moment, la Gran Via està tallada per inundació dels passos. Al barri de Can Rull i Can Deu la pluja també ha deixat imatges com les següents:

La Policia Municipal de Sabadell també ha recordat que, en dies de pluja, cal reduir la velocitat al volant i augmentar la distància de seguretat. De fet, a causa de la pluja s’han generat cues a la C-58 a Sabadell i entre Montcada i el Nus de la Trinitat.

I durant el cap de setmana?

Està previst que la pluja continuï fins a les 19 h, tot i que s’espera que el cel continuï tapat. I durant el cap de setmana? La previsió és que el dissabte el cel estigui tapat al llarg del dia, tot i que el Servei Meteorològic de Catalunya no preveu precipitacions com la d’aquest divendres, més enllà de quatre gotes que puguin caure en algun moment puntual.

Sí que tindrem xàfec el diumenge. De 16 h a 18 h hi ha previst un xàfec amb trons, una altra vegada.

Comentaris
To Top